Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi rasar mot uppgifter i media om att han skulle vara på väg att sparkas. Asbaghi höll ett brandtal inför journalister efter Blåvitts träning på tisdagen.

Asbaghi om avgångsrykten: "Totalt påhitt"

Ingen seger på sju omgångar och krisläge i den allsvenska tabellen. Då startar rykten om att IFK Göteborg ska sparka tränaren Poya Asbaghi.

Det var ungefär lika många journalister som A-lagsspelare vid planen på Kamratgården där IFK Göteborg tränade på tisdagen. Sex utespelare och tre målvakter var med och tränade från start. Andra körde pass på gymet, inomhus.

Om en klubb vill byta tränare under pågående säsong, är tillfällen som nu bland de bättre – även om spelåret i detta fall snart är slut.

I måndags skrev Göteborgs-Posten att Poya Asbaghi och andretränaren Alf Westerberg inom kort kommer att tvingas lämna sina uppdrag i IFK Göteborg. Enligt GP:s uppgifter ska de ersättas av de tidigare IFK-spelarna Jonas Olsson och Hjalmar Jonsson, som båda redan finns i klubbens organisation.

"Alltid utvärderas"

Några timmar senare lade IFK Göteborg ut en kraftig dementi av uppgifterna på sin sajt, och på tisdagen ledde Poya Asbaghi träningen som planerat. Efteråt höll han en sorts brandtal inför medias representanter – utom GP, som Asbaghi just nu inte vill prata med.

Blåvitt-tränaren tycker det är naturligt att det finns en diskussion om hans framtid i klubben.

- Det tror jag att det gjort sedan första dagen jag kom hit. Det är också ett tecken på att det är en bra process. Man ska hela tiden utvärderas, även efter segrar, säger Poya Asbaghi.

- Jag har ett kontinuerligt samtal med alla som berörs av detta, säger han också om sina kontakter med klubbledningen.

"Rätt att kritisera"

Asbagi inser att positionen som tränare i en allsvensk storklubb är utsatt.

- Det är många som är intresserade av vad som händer, och har rätt att föra fram kritik.

Han ser sig själv som sin främsta kritiker, och medger att säsongen gett lärdomar.

- Det är mitt första år i allsvenskan. Skulle det inte vara konstigt om jag kom hit och inte fick en väckarklocka om vissa saker, säger Poya Asbaghi retoriskt.

Men vad klockorna ringt om – det vill han inte säga just nu.

- Jag lovar att det kommer att komma från mig, i ett bättre läge, en bra utvärdering om många saker som hänt.

Inga exempel

Samtidigt ska IFK Göteborg förbereda sig för en ny ödesmatch, mot Brommapojkarna på bortaplan när seriespelet startar igen efter landslagsuppehållet. Och fyra omgångar efter det.

- Det handlar om att konkret kunna säga vad vi behöver göra bättre. Och det tycker jag att vi som grupp är väldigt bra på, säger Poya Asbaghi.

Men några exempel vill han inte ge, i den smygande höstkylan på Kamratgården.

IFK Göteborg finns på tolfte plats av 16 lag i allsvenskan när fem omgångar återstår, med fem poängs marginal till just Brommapojkarna som ligger på kvalplats.