Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sofia Arvidsson (bilden) och Baharak Soleymani förlorade även matchen om tredje pris i Euro Finans Invitational i Helsingborg. Bild: Petter Arvidson/arkiv
Sofia Arvidsson (bilden) och Baharak Soleymani förlorade även matchen om tredje pris i Euro Finans Invitational i Helsingborg. Bild: Petter Arvidson/arkiv

Arvidssons taktiska drag gick inte hem

Sofia Arvidssons och Baharak Soleymanis taktiska drag lyckades nästan. Men trots ledning med 7–5 och 5–3 blev det förlust i bronsmatchen i Euro Finans Invitational.

Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani överraskade genom att byta sida på banan i matchen om tredje pris i den nya internationella storturneringen i Helsingborg.

Arvidsson, som normalt spelar på backhandsidan, spelade i stället till höger, det vill säga på forehandsidan.

– Baharak spelar också på backhandsidan egentligen och ska försöka ge sig ut på World Padel Tour så vi har sagt att vi ska alternera lite, förklarar Sofia Arvidsson.

Draget funkade länge för Halmstad/Örebro-paret, som vann första set med 7–5 mot spansk-svenska motståndarna Araceli Martinez/Ajla Behram och ledde med 5–3 i andra.

Men sedan tvärvände matchen. Martinez/Behram vann andra set med 7–5 och tredje med 6–2 och därmed matchen.

– Jag servade vid 5–4, men vi gör ett dåligt game där. De gjorde det bra och klev upp någon nivå i tredje set. De fick Baharak att springa rätt mycket och det tog på krafterna, säger Sofia Arvidsson.

LÄS MER: Så gick det för Sofia Arvidsson mot världsstjärnan i padel

Fler lokala sportnyheter hittar du här