Viktor Arvidssons första mål i matchen mot Philadelphia kom i andra perioden.
Viktor Arvidssons första mål i matchen mot Philadelphia kom i andra perioden.

Arvidsson tvåmålsskytt mot Philadelphia

Viktor Arvidsson stod för två mål när Nashville besegrade Philadelphia på hemmaplan. Matchen slutade 4–0.

ANNONS
|

Arvidsson missade många matcher i slutet av förra året till följd av en tumskada, men kom tillbaka strax före årsskiftet. I matchen på nyårsaftonen fick han med sig ett mål och en assist mot Washington, och i årets första match mot Philadelphia utökade han poängsviten med två nya mål.

- Jag känner mig riktigt nära hundraprocentig. Det har känts som att jag har fart i benen de senaste matcherna, och att jag börjar få tillbaka tajmingen som är jätteviktig. Jag känner att jag börjar få in känslan, så det är skönt att vara tillbaka, säger han i en intervju med Fox efter matchen.

ANNONS

Efter en fin inledning på säsongen blev december ett mörkare kapitel för Nashville, med förlustmatcher mot Ottawa, Chicago, Philadelphia, Boston, Dallas och Rangers i rad innan segern mot Washington äntligen kom.

— Vi har kämpat en månad eller så, och vi har fortfarande många skador. Vi måste bara se varandra i ögonen i omklädningsrummet och inse att det är vi som ska göra det och gå ut och göra vårt bästa för killen bredvid dig. Och det tycker jag att vi gör nu. Vi har många bortamatcher nu och vi måste se till att spela bra bortamatchhockey, att se till att vara bra defensivt.

I publiken i Nashville fanns bland andra Viktor Arvidssons mamma.

- Jag hade hela min familj på läktaren, så det var en härlig känsla och jag är väldigt glad över att de åkt hit ända från Sverige för att se mig.

Juuse Saros fick stå i målet i stället för Pekka Rinne och gjorde det med bravur, genom att hålla nollan med 32 räddningar.

ANNONS
TT

ANNONS