Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Larsson och Sofia Arvidsson kommer båda att spela på den nya padeltouren Euro Finans Invitational. Arkivbild. Bild: Johan Persson
John Larsson och Sofia Arvidsson kommer båda att spela på den nya padeltouren Euro Finans Invitational. Arkivbild. Bild: Johan Persson

Arvidsson och Larsson i ny penningstinn padeltour

Den har varit en stor hemlighet i padelsverige, men nu är det klart att det blir en ny stängd padeltour i Sverige.
Halmstad Padel Clubs stjärnor Sofia Arvidsson och John Larsson är två av elva svenska deltagare som kommer ställa upp i den penningstinna turneringen.

Euro Finans Invitational heter Sveriges nya padeltour.

Åtta deltävlingar ska spelas under året med start i mars.

Elva svenska padelstjärnor kommer tillsammans med partners från Spanien, spelandes i World Padel Tour (WPT), att spela den stängda touren, däribland Sofia Arvidsson och John Larsson från Halmstad Padel Club.

– Det ska bli kul! Jag är otroligt spelsugen eftersom den senaste tävlingen för mig del var i mars i fjol, säger Arvidsson.

Enda helsvenska paret

Hon ser det som en spännande utmaning med den nya touren där hon, som tourens enda helsvenska par, kommer att spela tillsammans med Baharak Soleymani.

– Att vi skulle spela tillsammans var min idé från början. Det kändes som en bra utmaning att spela ihop mot bra motstånd eftersom vi hittills är obesegrade tillsammans, säger Arvidsson och fortsätter:

– Vi ställde frågan om vi fick spela ihop till arrangören som gick med på det.

Arvidsson kommer att kombinera spelet i den stängda touren med spel i Swedish Padel Tour.

– Det finns inga datum klara ännu men jag hoppas att de inte kommer att krocka med varandra, säger hon.

Även John Larsson är nöjd med den nya stängda touren.

– Denna touren skiljer sig lite från de traditionella tourerna som är öppna. På herrsidan gick arrangören helt på rankingen där de sex högst rankade spelarna i Sverige fick vara med. Det var tur för mig, jag är nämligen rankad sexa och det kan ibland bara skilja några poäng mellan placeringarna, säger han.

Juan Lebrón är önskespelaren

Han kommer att spela tillsammans med en spanjor, vem vet han inte i nuläget.

– Det är en bra möjlighet att utvecklas genom att spela tillsammans med en spanjor. Vi lär oss mer och mer om padeln och det här är en jättemöjlighet för oss sex svenska spelare, säger han och fortsätter:

– Fick jag välja fritt bland alla spelare på WPT hade jag valt att spela med Juan Lebrón (rankad tvåa på WPT), men han är troligtvis inte aktuell.

Larsson är också han mycket spelsugen och längtar till första deltävlingen i mars.

– Jag är spelsugen efter att ha varit i ett vacuum under några månader. Jag hade lite tappat viljan att träna i och med pandemin och jag har gått ner ganska mycket i träningsmängd, säger han.

– Nu gäller det att växla upp och försöka komma igång igen så jag kan matcha killarna.

Dessutom finns det en del prispengar i potten för spelarna. Vinner man touren får man drygt 20 000 kronor i förstapris, cirka 10 000 kronor i andrapris och semifinalisterna får drygt 5 000 kronor var.

– Det är klart att det inte är ett minus att åka till en turnering där det finns prispengar med i potten. Det är klart att det blir en extra morot att man kan vinna lite pengar, även om det är tävlingen man längtar efter, säger Sofia Arvidsson.

Fler lokala sportnyheter hittar du här