Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
SM-triumf. Halmstad TSK-lyftaren Martin Arvidsson vann lite överraskande SM-guld i styrkelyft i Norrköping.

Arvidsson knep första SM-guldet

Halmstadbon Martin Arvidsson lyfte under lördagen hem ett guld i styrkelyfts-SM i Norrköping. Han knep sitt första SM-guld i karriären och satte nytt svenskt rekord i bänkpress.

– Jag tycker att det känns fantastiskt. Det är ett minne för livet, säger Halmstad TSK:s Martin Arvidsson.

31-årige Martin Arvidsson bytte i vintras ner sig från 66- till 59-kilogramsklassen i tyngd- och styrkelyft. Han har tidigare placerat sig på tredje och fjärde plats på SM i styrkelyft, men kände ändå att det var dags att byta klass. Det visade sig i helgen vara ett framgångsrecept.

– Jag vägde tidigare runt 62, 63 kilo, vilket gjorde att jag inte fyllde ut den klassen. Det var lite jobbigt för mig att tävla mot de som väger runt 66 kilo, säger han och fortsätter: 

– Jag visste inför den här tävlingen att det skulle bli en strid om medaljerna, men jag trodde inte att det skulle bli guld. Kee (Yoon Yeom) har hållit på länge och varit väldigt duktig genom åren, så jag trodde att det skulle bli svårt.

Arvidsson inledde tävlingen starkt med att lyfta 162,5 kilogram i knäböj. Det var ett tangerat personligt rekord, trots att han tappat lite i styrka, när han gått ner i kilo. Han fortsatte därefter att imponera och satte svenskt rekord i bänkpress med 115,5 kilo. 

– Det var pricken över i:et och otroligt roligt. Jag hoppas även att det ska gå lika bra i bänkpressen på tisdag. Det vore riktigt roligt med två guld till klubben, säger Martin Arvidsson och syftar på tisdagens SM-tävling i bänkpress.

Arvidsson lyfte mest i de två inledande delmomenten och ledde inför marklyftet med 15,5 kilo ner till tvåan Kee Yoon Yeem från Norrflärke IF. Det räckte, trots rabalder på marklyftet, till ett kliv upp högst på pallen.

– Jag trodde att det var kört. Jag koncentrerade mig bara på att lyfta, då min coach skötte siffrorna. Jag gjorde ett hyfsat första lyft, men tappade stången i andra lyftet och bommade i sista lyftet. Jag trodde att jag förlorade guldet, men det blev ju riktigt bra till slut ändå. 

Halmstad TSK:s Emma Niklasson slutade på femte plats i damernas 47-kilosklass, medan Angelica Andersson hamnade på sjunde plats i damernas 72-kilosklass.

Arvidsson är dock ensam från föreningen om att tävla på tisdag i bänkpress.
 

Fler lokala sportnyheter hittar du här