Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tillbaka på banan. Sofia Arvidsson slutade spela tennis i vintras, men är nu uttagen till VM i padel.

Arvidsson klar för VM

Hon har mätt sina krafter med världens bästa tennisspelare i Grand Slam-tävlingar, men aldrig varit med i ett VM. I november får Sofia Arvidsson chansen sedan hon blivit uttagen i det svenska VM-laget i padel.

Sofia Arvidsson var under många år Sveriges främsta damspelare i tennis. Hon har spelat GS-tävlingar som Wimbledon och US Open och vunnit två WTA-tävlingar – båda i Memphis. Som bäst var hon rankad 29:a i världen.

I vintras lade Sofia tennisracketen på hyllan, men började spela padel för att det var roligt.
Sedan har det gått snabbt – på onsdagen blev Arvidsson klar för VM som avgörs i Lissabon 14-20 november.

– Coolt! Jag har aldrig spelat ett officiellt VM tidigare, så det ska bli kul, säger Sofia Arvidsson.

16 svenska manliga och kvinnliga spelare åker till Portugal för att tävla i lag och dubbel.

– Det här är rätt så nytt för mig så jag vet inte så mycket om sporten, men Spanien är överlägset och Argentina brukar också vara bra, säger Sofia.

Hon fortsätter:

– Sedan finns det en tjej, Marta Marrero från Spanien, som är topp 3 i världen. Hon har spelat tennis tidigare, men slutade för några år sedan. När hon var som bäst var han rankad bland de 50 bästa i världen.

Kanske kan Arvidsson göra en liknande resa. Hon har gjort bra i från sig när hon spelat tävlingar i Sverige – mestadels tillsammans med Marie Andersson.

Tennisen har hon dock inte gett upp. Sofia fungerar som mentor för lovande svenskan Susanne Celik och var för en tid sedan över i USA för att träna tillsammans med henne.

– Jag skulle även varit med Susanne i Seoul och Tokyo nu, men hon  är skadad i handleden och ska träffa en sjukgymnast i morgon – sedan får vi se hur det blir.

Därför kan Halmstadtjejen börja koncentrera sig på padel igen. Efter ett lite längre uppehåll deltar hon nästa helg i en tävling i Växjö.

Fler lokala sportnyheter hittar du här