Viktor Arvidsson firar sitt tredje mål mot Washington.
Viktor Arvidsson firar sitt tredje mål mot Washington.

Arvidsson gjorde sitt andra hattrick i NHL

Viktor Arvidsson gjorde NHL-karriärens andra hattrick när Nashville besegrade Washington med 7–2.

ANNONS
|

Nashville dominerade hemma mot de regerande mästarna Washington.

Arvidsson sköt matchens första skott och gjorde första målet efter knappt fyra minuters spel, på assist av Mattias Ekholm och Filip Forsberg.

När andra perioden var slut hade Arvidsson gjort två mål till och Nashville gått till en 6–1-ledning.

- Det var en riktigt bra match från vår sida. Framförallt defensivt. De har ju många vassa spelare, men vi såg till att de inte fick mycket utrymme alls. Sedan högg vi bra framåt och satte vi våra egna chanser, säger Arvidsson till Aftonbladet.

ANNONS

Är helt återställd

I början av tredje drämde Calle Järnkrok till med 7–1 till Nashville. Bortalagets TJ Oshie reducerade till 7–2 med drygt tre minuter kvar att spela.

- Det var överhuvudtaget roligt ikväll. Jag känner mig helt återställd efter skadan (i tummen) och vi har väldigt fin kemi i vår kedja igen, jag och Filip (Forsberg) och (Ryan) Johansen. Det är fantastiskt att spela med dem. Och ja, som sagt, hela laget är bra nu sedan vi fått tillbaka nästan alla skadade. Alla fyra kedjorna bidrog med mål så visade återigen att vi har ett grymt djup i truppen, säger Arvidsson.

Zibanejad tvåmålsskytt

En annan svensk som hade mål- och poängfest i NHL var New York Rangers Mika Zibanejad. Han gjorde två mål och två assist när Rangers besegrade Carolina med 6–2.

- Det är skönt att få den typen av utdelning. Då växer självförtroendet så man vågar göra lite mer grejer. Nu var de här målen och passningarna kanske inte de snyggaste i karriären, men ändå, säger Zibanejad till Aftonbladet.

ANNONS

Inför matchen hade Rangers förlorat sex av sju matcher. Men hemmasegern mot Carolina var ingen skräll – Carolina har inte vunnit i Madison Square Garden sedan 2011 och åkte nu på den 16:e raka förlusten borta mot Rangers.

Rättad: I en tidigare version saknades förnamnet på Viktor Arvidsson.

TT

ANNONS