Nashvilles Viktor Arvidsson fintade målvakten och rundade målet.
Nashvilles Viktor Arvidsson fintade målvakten och rundade målet.

Arvidsson fortsätter målfesten

Viktor Arvidsson gjorde sitt 19:e mål för säsongen när hans Nashville mötte Colorado på bortaplan. Nashville vann NHL-matchen med 4–1.

ANNONS
|

Arvidsson fick en passning från Filip Forsberg, fintade målvakten Semjon Varlamov, rundade målet och fick in pucken köksvägen. Målet tog matchen till 2–0 dryga sex minuter in i andra perioden.

Viktor Arvidsson ligger fyra i svenskarnas målliga med sina 19 mål. Han har totalt 26 poäng.

Motståndarlaget Colorados tränare Jared Bednar är inte nöjd med att Arvidsson kunde få in pucken bakom Varlamov, och att försvararen Ian Cole inte var på rätt plats. Han tycker att de båda skulle ha reagerat annorlunda på att Arvidsson närmade sig.

- Jag gillar inte målet, att han kunde åka runt och få in den på andra sidan. Cole kunde ha skurit av en bråkdel av en sekund tidigare för nå målets framsida och jag hade velat se Varlamov hinna dit, säger Bednar enligt nhl.com.

ANNONS

Det första målet gjorde Nick Bonino efter en målgivande passning från Calle Järnkrok.

Järnkrok noterades även för en annan assist. Han gjorde tillsammans med Mattias Ekholm förarbetet till Ryan Ellis mål när mindre än tre minuter återstod av ordinarie matchtid, och som fastställde slutresultatet.

Peter Laviolette blev i och med segern den 20:e NHL-tränaren någonsin att vinna 600 matcher.

- Han är en jättebra tränare och har vunnit på alla nivåer. Det är ett nöje att spela för honom. Amerikansk hockey är väldigt stor just nu och han är en av anledningarna till det. Alla i det här rummet, speciellt amerikanerna, är glada för honom, säger Nashvillecentern Nick Bonino om sin tränare.

TT

ANNONS