Arvidsson fick pris – men oklart när comebacken sker

Sofia Arvidsson är ena halvan av ”årets par” i svensk padel. Men när den nyblivna trebarnsmamman gör tävlingscomeback – och ihop med vem – återstår att se.
– Jag har inte gjort någon riktig plan för 2022. Barnen får gå i första hand, säger hon.

ANNONS
LocationKvibille||

Sofia Arvidsson, Kvibille, och Baharak Soleymani, Västerås, utsågs till ”årets par dam” under Padelgalan i Stockholm efter ett 2021 där de i stort sett sopade banan med konkurrenterna i Swedish Padel Tour.

– Det är alltid trevligt att få en utmärkelse. Vi hade ett bra år tillsammans och särskilt på SPT, där vi vann fem raka turneringar och i den sjätte förlorade vi i finalen. Och vi ska vara extra stolta över säsongen med tanke på att jag hade varit borta på grund av barnafödande och Baharak hade missat sex månader på grund av knäskada, kommenterar Sofia Arvidsson.

Den förra tennisstjärnan – som även arbetar som expertkommentator när Viaplay sänder padel – födde sonen Alexander sommaren 2020.

ANNONS

Födde tvillingar den 7 januari

Nu är 37-åringen nybliven trebarnsmamma efter att ha fött tvillingar, som ska heta Julia och William, den 7 januari.

Hon hoppas återkomma till padelbanan under året, men när och i par med vem är ännu oklart.

– Jag vet inte riktigt vad tanken är där. Just nu är man inne i en liten bebisbubbla. Baharak är ju egentligen en backhandspelare och jag tror att hon kommer att vilja stå där. Står jag också där så blir det svårt, skrattar Sofia Arvidsson.

– Nej, vi får se helt enkelt. Jag har inte riktigt gjort någon plan för 2022. Men det är klart att man är spelsugen igen efter att mest ha suttit och kollat padel. Sedan får man se när comebacken sker och vem man ska spela med.

Har du redan fått anbud från spelare som vill spela med dig?

– Nej, jag är väldigt ohet just nu (skratt). Nej, det har jag faktiskt inte. Vad jag förstår så börjar SPT-touren i mars igen. Förra gången jag födde barn så stod jag på banan efter två månader. Jag kommer att testa att spela lite i början av mars – efter det vet man ungefär när comebacken kan ske.

Går det att få ihop tre barn med en elitsatsning?

ANNONS

– Ja, det är väl lite det man får sitta och fila på. Jag var väldigt tacksam att det gick när jag hade Alexander med mitt jobb i Stockholm med Viaplay och att spela själv. Nu när man har tre så blir det lite annan situation. Men vi får se här under kommande tid hur vi kan lösa det. Barnen får gå i första hand. Man kan inte sätta sig själv först längre – den tiden är förbi.

ANNONS