Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

På banan igen. Men nu är det padel som gäller för Sofia Arvidsson.

Arvidsson: ”De vill att jag ska spela i landslaget”

Sofia Arvidsson, 32, är tillbaka på banan. Men nu är det inte tennis som fångar den tidigare världsstjärnans intresse utan nya popsporten padel. – De vill att jag ska spela i landslaget, säger hon.

Det är snart fem månader sedan som Sofia Arvidsson meddelade att hon slutar spela tennis efter en lång och framgångsrik karriär på WTA-touren.

Halmstadtjejen sa redan då att hon tänkte ta det lugnt och fundera på vad hon ville göra i framtiden.

Det gäller fortfarande.

Därför känner Sofia sig för och har haft lite blandade uppdrag den senaste tiden. Tidigare i maj var hon två veckor i Florida för att träna tillsammans med Susanne Celik, ett av framtidslöftena inom svensk tennis.

– Jag var där som sparringpartner och mentor och det var rätt kul. Det är inte så många tjejer som har den erfarenheten som jag har och det känns bra att kunna hjälpa till, men vi får se hur det blir i framtiden, säger Sofia.


Hon har hållit sig i trim med att spela padel i Halmstad Padel Club under vintern.

När klubben i helgen arrangerade premiärupplagan av Invitational i Söndrumshallen tog sig Arvidsson och dubbelpartnern Sandra Andersson, som blivit svensk singelmästare i bordtennis, till final.

Där blev det dock tvärstopp mot Sverigeettorna Antoinette Andersson och Biljana Gajic, som vann med 6–3, 6–2.

– Vi ledde med 2–0 i början och hade sedan häng, men de spelade väl 75 procent av slagen på Sandra som fick slita hårt och blödde på båda knäna efteråt, säger Sofia.

Hon fortsätter:
– Antoinette och Biljana är duktiga och har aldrig förlorat, men så har de väl spelat lika många matcher som antalet gånger vi tränat padel.

Padelförbundet är väl medvetna om att Sofia tävlar i sporten och har inte gjort någon hemlighet av att de vill ha med henne till VM i Portugal i november.

– Jag fick frågan ganska tidigt. Padel är en rolig sport, men jag tar saker och ting som de kommer – just nu har jag inga planer på att ge mig ut och göra padelkarriär.

Men redan nästa helg är Arvidsson i elden igen. Då ska hon bilda par med tidigare tenniskollegan Marie Andersson, Båstad, och försöka spräcka nollan för Andersson/Gajic i en tävling i Helsingborg.

– Senast som jag och Marie mötte dem tog vi ett set. Nu får vi en chans till revansch – det är en utmaning som jag gillar.