Arizonas Alex Goligoski firar segermålet med sina lagkamrater.

Arizona spräckte förlustsviten

Arizona fick till slut en vinst efter att ha inlett säsongen med elva förlustmatcher i rad under sin nya tränare Rick Tocchet. Segern mot Philadelphia kom efter att spelet gått till förlängning. Matchen slutade 4–3.

|

Arizonas båda svenskar visade framfötterna på bortais. Niklas Hjalmarsson noterades för två målgivande passningar, till Jordan Martinook i första perioden och sedan till Brendan Perlini i tredje.

Han blev dock tvungen att lämna isen i tredje perioden efter att ha fått ett slag i ansiktet av Philadelphiaforwarden Travis Konecnys klubba.

- De två första perioderna tycker jag att de spelade de bästa perioderna de har spelat på hela året, säger Rick Tocchet efter matchen.

Snabbt spel

Han säger att hans lag är bättre än vad de har presterat i säsongsinledningen.

- Vi borde ha haft fem eller sex segrar redan, det har jag sagt till spelarna.

Planen inför matchen i Philadelphia var att spela snabbt och komma bakom motståndarnas försvar.

Även Oliver Ekman-Larsson skickade iväg en målgivande passning, till Christian Dvozak som satte 2–0-målet i första perioden.

Till förlängning

Men efter 3–0-målet från Brendan Perlini i Arizona vände allt i tredje perioden och Philadelphia gjorde tre mål på drygt 17 minuter, vilket tog matchen till förlängning.

Alex Goligoski satte det avgörande målet för Arizonas räkning under förlängningen. Efter matchen kommenterar han den långa väntan på en seger.

- Vi spelar bra ishockey och det handlar bara om att klara vissa situationer. När vi har gjort det är vi ett svårt lag att slå.

Målvakten Scott Wedgewood spelade sin första match för Arizona och räddade 28 av 31 skott på mål.