Hammarbys Robert Rimgård ställs mot Tellus under annandagen.
Hammarbys Robert Rimgård ställs mot Tellus under annandagen.

Annandagsbandyn viktig på och utanför isen

Vissa lag söker en energiboost för att vända en svag trend på isen. Andra söker viktiga publikintäkter för att vända en annan typ av trend på sidan av. Annandagsbandyn är en viktig högtid för de svenska bandyklubbarna även i år.

ANNONS
|

Annandagen är enligt tradition en speciell dag i Bandysverige, där publik medhavandes "bandyportföljer" och varma kläder vallfärdar till arenorna för att beskåda sina lag spela.

För tabellsexan Hammarbys del väntar derby på hemmaplanen Zinkensdamm – borta mot Tellus. Något som varit kutym för "Bajen" varje annandag sedan Tellus kom tillbaka till elitserien 2016.

"Extra hemmamatch"

- Det är skönt att få spela på Zinken varje år nu när Tellus spelar i högsta ligan, en stor, skön förändring. Många år har vi fått åka till Uppsala. Vi var till och med till Kalix ett år. Det är skönt att få en extra hemmamatch, säger Hammarbyförsvararen Robert Rimgård till klubbens hemsida.

ANNONS

Det är dock ett Tellus vars elitserieöverlevnad rent tabellmässigt balanserar på en skör tråd.

Det klassiska laget ligger sist i serien, med blott en vinst och en oavgjord på 14 matcher. Dock har skadeläget, som under hösten varit prekärt, nu ljusnat något för "Jordens lag", som tog sin första och enda seger för säsongen mot Sandviken förra lördagen.

Ekonomiska bekymmer

För just Sandviken väntar bortamatch mot Broberg/Söderhamn på annandagen.

Något som är långt ifrån optimalt då klubben brottas med rejäla ekonomiska problem. Bland annat kommer alla spelarkontrakt att sägas upp från och med mars nästa år i ett försök att rädda elitlicensen.

- Olyckligtvis är vi lottade att ha bortamatch på annandagen, den stora publikdagen. Men vi har två hemmamatcher i mellandagarna då vi måste höja vårt publiksnitt, säger klubbchefen Tomas Larsson till SVT.

Övriga elitseriematcher på annandagen: Västerås–Motala, Sirius–Falun, Vetlanda–Frillesås, Vänersborg–Villa Lidköping, Bollnäs–Edsbyn.

TT

ANNONS