Anna Nordqvist under US Open för två veckor sedan.
Anna Nordqvist under US Open för två veckor sedan.

Anna Nordqvist stod stadigt i vinden

När konkurrenterna tappade höll Anna Nordqvist i spelet. Svenskan klättrade till en fjärdeplats i LPGA-tävlingen i New Jersey, hennes bästa placering sedan förra sommaren.

ANNONS
|

Avslutningsronden i Galloway, New Jersey, präglades av hård vind, som förstörde flera av toppspelarnas scorer. Nordqvists 69 slag, två under par, räckte därför för att avancera från den 15:e plats hon hade inför söndagen.

- Jag är stolt över mig själv, jag lyckades hålla i spelet trots att det var svårt där ute och alla hålen där vi spelade mot vinden blev riktigt långa. Men ja, jag spelade bra. Jag hade en del snygga slag men lyckades inte sätta alla puttar. Men det var kul att avsluta med en birdie, sade Nordqvist på en presskonferens efter tävlingen.

ANNONS

Bogeys förstörde

Birdien var Nordqvists femte för dagen, efter nio hål såg hon ut att kunna utmana om ännu bättre placeringar, men tre bogeys förstörde de utsikterna.

Att framgången med ett första topp tio-resultat sedan slutet av augusti i fjol och den allra bästa placeringen sedan juli, skulle komma just i Galloway var ingen skräll. Svenskan har vunnit just den här tävlingen två gånger, 2015 och 2016.

- Jag älskar att spela här, det är ingen enkel bana, trots att den är kort. Jag spelar med en hel del självförtroende, jag känner att jag varit nära ganska länge nu och mitt spel har blivit klart bättre, så det var skönt att få till en bra avslutning här, säger Nordqvist.

Dramatisk segerstrid

Segerstriden blev dramatisk. Med tre hål kvar att spela låg amerikanska stjärnan Lexi Thompson efter sydkoreanskan Lee6 Jeong-Eun. Men när Lee6 – 6:an i namnet har US Open-mästaren själv lagt till för att särskilja sig från inte mindre än fem andra proffsspelare med samma namn – gjorde tre raka bogeys punkterade Thompson all spänning genom att sänka en tremetersputt för en eagle på det allra sista hålet, och vann därmed tävlingen med ett slag.

ANNONS
TT

ANNONS