Världsstjärnan i stavhopp Angelica Bengtsson har Tylösand som sitt absoluta favoritställe under sommaren. Till SM-veckan nästa år återvänder stavhopperskan till Halmstad.
Världsstjärnan i stavhopp Angelica Bengtsson har Tylösand som sitt absoluta favoritställe under sommaren. Till SM-veckan nästa år återvänder stavhopperskan till Halmstad. Bild: Roger Larsson/Jonas Ljungdahl

Angelica Bengtssons besked: OS-laddar med SM i Halmstad

Hon har Tylösand som sitt absoluta favoritställe på sommaren och lyssnar till Gyllene Tiders toner för att dämpa nervositeten inför tävlingar. Världsstjärnan i stavhopp, Angelica Bengtsson, har ett speciellt band till Halmstad och ser fram emot SM-veckan nästa år som OS-uppladdning.
– Jag har väldigt fina minnen från Halmstad, ler hon.

ANNONS
|

Tylösands fina strand och det klarblåa vattnet lockar besökare från hela Sverige årligen och där i bland världsstjärnor. För stavhopperskan Angelica Bengtsson finns det inget bättre sommarställe i Sverige än Tylösand.

– Halmstad som stad är väldigt fin. Framför allt Tylösand med sin fina strand och närheten till vattnet. Även glasstället Riccardo är en favorit.

Men anledningen till varför just Halmstad blev stavhopperskan favoritplats på sommaren handlar inte enbart om Tylösand. Stjärnan är ett stort fan av Gyllene Tider och bandet har haft en stor inverkan på hennes karriär.

– Det är främst dem som har gjort att jag gillar Halmstad så mycket. Jag köpte deras skiva GT 25 samma år som jag började hoppa stav och då var det den skivan som spelades när vi åkte till tävlingar.

ANNONS

– De har en låt som heter Tylösand och när jag är väldigt nervös inför en tävling brukar jag lyssna på dem och drömma mig tillbaka.

Angelica Bengtsson ser fram emot SM-veckan

SM-veckan som Halmstad arrangerar nästa sommar kommer vara aktuell för Bengtsson. Om planen angående upprustningen av Halmstad Arena IP går som det ska kommer friidrottens lagtävling avgöras på anläggningen och inte i Borås.

– Det tycker vi om, att få hoppa i Halmstad, skrattar Bengtsson och fortsätter:

– Jag kommer säkert att vara med i och med att min klubb (Hässelby SK) alltid är med i finalen. Lag-SM är viktigt för klubben och vi brukar ligga bra till så det ska bli väldigt roligt. Det är alltid kul att känna att man bidrar till en grupp.

Bra uppladdning inför OS i Tokyo

SM-veckan är tänkt att avgöras mellan den 30 juni till 6 juli. Bara 17 dagar senare börjar OS 2021 i Tokyo. Därför blir tävlingen i Halmstad en perfekt uppladdning för världsstjärnan.

– Det blir en bra uppladdning med lagom stor anspänning. Det är en tävling som man taggar till extra till och då har jag även möjligheten att testa olika stavar. Så jag ser det som ett bra tillfälle att se om allt fungerar.

– Att få tävla i Halmstad igen ska bli jätteroligt eftersom jag har väldigt fina minnen därifrån och sen kan jag alltid ta en tur ut till Tylösand och ta en glass kanske, avslutar Bengtsson.

ANNONS

LÄS MER:Miljonsatsning på friidrotten efter beskedet om SM-veckan

LÄS MER:Glädjebeskedet: Halmstad får tillbaka SM-veckan

ANNONS