Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

VM nästa. Andreas Andersson, Halmstad CK, laddar för linjeloppet vid junior-VM i Qatar den 14 oktober.

Andreas Andersson klar för junior-VM i Qatar

Det blir ett nytt internationellt mästerskap för Halmstad CK:s Andreas Andersson i höst. Trots ett inte helt lyckat junior-EM nyligen är han uttagen till linjeloppet vid VM i Doha i Qatar den 14 oktober.

Onekligen hyfsad födelsedagspresent för 16-åringen, som fyller 17 på avresedagen den 8 oktober.

– Jag är väldigt nöjd och glad över att få chansen att köra. Det är en väldigt platt bana, troligtvis kantvind och lite småteknisk så jag tror att det kan passa mig, säger han.

I EM i Frankrike nyligen slutade Andreas Andersson 52:a på tempot, men tvingades bryta linjeloppet efter en vurpa och maskinfel.

Totalt skickar Svenska Cykelförbundet tolv elit-, U23- och juniorcyklister till VM, som pågår 9–16 oktober. Det är första gången ett cykel-VM avgörs i Mellanöstern.

Halmstadbon och Danmarksproffset Hampus Anderberg var aktuell för U23-klassen, men den enda svenska platsen där gick i stället till Marcus Fåglum Karlsson, Tre Berg CK.

Under den gångna helgen tävlade Halmstad CK:s ungdomar i den nordiska säsongsavslutningen i danska Tönder och Bov. Bäst gick det för Caroline Andersson, som spurtvann båda dagarna i U16-klassen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här