Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Behåller bucklan. Sofia Arvidsson från Halmstad (till höger) och Anna Svedenhov, Helsingborg, vann padel-SM för andra året i rad. Bild: Privat

Andra raka SM-guldet för Sofia Arvidsson

Sofia Arvidsson från Halmstad och Anna Svedenhov från Helsingborg gjorde som i fjol: Vann SM-guld i padel utan att förlora ett enda set på vägen.

– Det är kul. Att vinna är inte så otrevligt, skrattar Sofia Arvidsson efter triumfen i Linköping.

Precis som i Halmstad för ett år sedan svarade Antonette Andersson från Göteborg och Ebba Stedt från Helsingborg för finalmotståndet. Då som nu vann Arvidsson/Svedenhov i två raka set – den här gången med 6–3, 6–1.

– Vi låg faktiskt under med 2–0 i första set och kändes lite tveksamma där. Men sedan började vi trycka till bollen lite och ta över – vi vill ju vara de som för matchen. Sedan kom vi i gång och då gick det inte att stoppa tåget, berättar Sofia Arvidsson.

De försvarande svenska mästarna var – förstås – förstaseedade i damklassen, som hade lockat 17 par.

– Vägen fram till finalen gick rätt så smidigt. Då hade vi 36–2 i ”målskillnad” så vi tappade sex games sammanlagt. Vi var svårstoppade, konstaterar Arvidsson.

I herrklassen nådde John Larsson från Halmstad semifinalen i par med Christoffer Sonesson från Malmö, men föll mot blivande mästarna Andreas Pålsson/Bobby Seger, Lödde.

LÄS MER: Arvidsson har fått en ny roll i Båstad