Kristiján Andrésson. Arkivbild.
Kristiján Andrésson. Arkivbild.

Andrésson ska jobba dubbelt

ANNONS
|

Kristján Andrésson, förbundskapten för Sveriges herrlandslag i handboll, får en större arbetsbörda från och med säsongen 2019–2020. Han har skrivit på ett treårskontrakt med den tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen.

Parallellt med klubbuppdraget kommer Andrésson att fortsätta att ansvara för det svenska landslaget.

"Att vara förbundskapten för Sverige och tränare för Rhein-Neckar Löwen är två av de häftigaste uppdrag man kan ha inom handbollen. Jag skulle ångra mig om jag inte skulle ta den här chansen och jag tror och hoppas att jag också kommer att bli en bättre förbundskapten av de erfarenheter jag kommer att få i Tyskland", säger Andrésson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Andrésson tog över som svensk förbundskapten hösten 2016 och har lett Sverige till en sjätteplats i VM och ett silver i EM. Efter kvalsegern mot Nederländerna i veckan är Sverige klart för VM i Danmark och Tyskland nästa år.

Den gångna säsongen spelade de svenska landslagsmännen Mikael Appelgren, Andreas Palicka och Jerry Tollbring i Rhein-Neckar Löwen. Till den kommande säsongen ansluter Jesper Nielsen från franska mästaren Paris Saint-Germain.

TT

ANNONS