Ebba Andersson tog en andraplats i Falun.
Ebba Andersson tog en andraplats i Falun.

Andersson tvåa – fortsätter att drömma

Efter Ebba Anderssons andraplats i Faluns millopp berättar hon om sin stora dröm:

ANNONS
|

Bredvid Ebba Andersson i den mixade zonen står Therese Johaug, som den här gången slog henne med 18 sekunder.

Nu var det sjunde gången som Ebba Andersson fick kliva upp på en individuell prispall i världscupen, men aldrig högst upp. Men det kändes ändå som att Ebba Andersson närmat sig den norska segermaskinen, som varit oslagbar i vinter.

Vill ta ytterligare kliv

- Nja, det är ändå 18 sekunder och jag är realistisk, säger Ebba Andersson och berättar om framtiden som ska göra hennes dröm verklig.

ANNONS

- Jag måste bli generellt starkare. Ytterligare hård träning kan göra mycket för mig att nå det målet och ta ytterligare ett kliv i utvecklingen.

Samtidigt inser Ebba Andersson att hennes comeback efter förkylningen i VM också har utvecklat henne som skidåkare.

- Det är en trygghet för min fortsättning att jag nu visat att man klarar av att bli förkyld under en säsong och sedan komma tillbaka till samma nivå som innan. Det är ju trots allt idrott vi håller på med och man får räkna med sådana bakslag. Därför betyder dagens andraplats så mycket för mig.

Överraskad Dahlqvist

Nästa bästa svenska för dagen blev sprintprofilen Maja Dahlqvist, med en nionde plats, 54 sekunder efter Therese Johaug.

- Jag är så nöjd. Det är helt sjukt, säger Maja Dahlqvist.

ANNONS

Hon berättar om sin reaktion när damtränaren Magnus Ingesson efter cirka tre kilometer rapporterade att hon låg på sjunde plats, med bara några sekunder upp till tredjeplatsen.

- Jag trodde att han skämtade och trodde inte det var möjligt eftersom jag startade nästan sist i det här vädret. Men sedan fick jag också rapport av Johan Granath att jag gjorde ett bra lopp. Då insåg jag att något bra var på gång.

Detta var ett lopp där Maja Dahlqvist fick visa att hon är mer än bara en sprintåkare.

- Ja, det är viktigt för mig. Jag är en skidåkare som kan åka både sprint och distans, säger hon.

TT

ANNONS