Sveriges Jimmy Durmaz fällde Tysklands Timo Werner i slutminuterna av matchen i fotbolls-VM:s gruppspel. På den efterföljande frisparken gjorde Tysklands Toni Kroos avgörande 2–1.
Sveriges Jimmy Durmaz fällde Tysklands Timo Werner i slutminuterna av matchen i fotbolls-VM:s gruppspel. På den efterföljande frisparken gjorde Tysklands Toni Kroos avgörande 2–1.

Andersson om utspelet: "Gjorde mig ledsen"

Janne Andersson reagerar nu på kommentarerna i sociala medierna mot Jimmy Durmaz från flera svenska fotbollshöjdare.

ANNONS
|

Efter Sveriges förlust i fotbolls-VM mot Tyskland skrev Carl-Henric Stjerna, varumärkeschef på Svensk Elitfotboll (Sef), på Facebook: "Kan vi vara överens om att Jimmy Durmaz precis gjort sin sista landskamp?".

Tyskland avgjorde på en frispark orsakad av Durmaz, men nu ber Stjerna om ursäkt.

- Det var jätteidiotiskt gjort av mig. Det var också därför jag snabbt tog bort den. Det var en spontan idiotkommentar i stundens hetta och jag ångrar det väldigt mycket, säger Carl-Henric Stjerna till Expressen.

ANNONS

Inte ångerfull

- Det är klart att jag förstår att kommentaren ser extra dålig ut med tanke på min position.

Sef:s generalsekreterare Mats Enquist hann kommentera inlägget, med en passning till en annan spelare: "Bara om det gäller (Isaac) Kiese-Thelin med..."

Han är inte lika ångerfull.

- En ganska oskyldig kommentar på ett privat Facebookkonto där man tycker till om hur spelarna har spelat. Det var inget otillbörligt sagt utan man tyckte bara till om vilka som hade spelat bättre eller sämre under matchen, säger han till Expressen.

Påverkar

Förbundskapten Janne Andersson fick under presskonferensen inför den avgörande matchen mot Mexiko i morgon frågor om kommentarerna och hur han reagerat.

- Det gjorde mig ledsen. Jag blev ledsen när jag hörde det. Jag tror på en samsyn och att vi ska hjälpas åt, så det var tråkigt.

ANNONS

Kapten Andreas Granqvist ville inte kommentera Facebookinläggen, men konstaterade att hatkommentarerna mot Jimmy Durmaz snarare stärkt laget.

- Vi försöker släppa det och gå vidare, men det är klart att det påverkar. Vi som grupp blir starkare och det var stort att göra ett ordentligt statement.

Jekaterinburg, TT:s utsände

ANNONS