Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En leende Sebastian Andersson i landslaget efter en stark säsong i Union Berlin.

Andersson om kaoset: "Slet av mig kläderna"

Det vilda firandet i Bundesliga-klara Union Berlin är över. Nu har Sebastian Andersson fått på sig kläder igen – och siktar på spel mot Malta och Spanien.

Historiska scener utspelade sig på Stadion An der Alten Försterei när Union Berlin för första gången i förra veckan säkrade en plats i Bundesliga till kommande säsong.

Mitt i kaoset? Svenske landslagsanfallaren Sebastian Andersson som omgärdades av euforiska fans på planen efter slutsignalen mot Stuttgart.

- Man blev påhoppad och avdragen kläder och allt vad det var. Mycket känslor bland supportrar, spelare och ledare. Det var en fantastisk känsla, svårt att förklara, säger 27-åringen efter måndagens träning på Friends arena.

Union Berlin har kultstatus i Tyskland och är mest känd för sin stora supporterkrets trots spel i de lägre divisionerna. Något som inte har gått Sebastian Andersson förbi sedan han blev klar för klubben förra året.

- Nej, jag vet inte hur jag ska förklara supportrarna. Det var första gången klubben gick upp i Bundesliga och då var det mycket känslor. Det är en väldigt gammaldags supporterkultur de har där.

TT: Känner du att du är närmare en startplats i landslaget efter den här starka säsongen som du har haft?

- Nja, det vet jag inte. Chansen kanske är starkare än tidigare. Men en startplats, det vet jag inte.

Tolv mål blev det i ligaspelet den gångna säsongen. En klart godkänd notering – men inget att skryta om, enligt spelaren själv.

- Jag vill göra fler mål. Jag är inte riktigt nöjd med målskörden. Tolv mål på en säsong, jag skulle vilja göra lite fler.