Inbytte Gustaf Nilsson gjorde matchens enda mål mot Danmark – med matchens sista spark.
Inbytte Gustaf Nilsson gjorde matchens enda mål mot Danmark – med matchens sista spark.

Andersson nöjd med januariturnén

Sveriges fotbollsherrar avslutade januariturnén med att besegra Danmark med 1–0. Och det var viktigt, enligt Janne Andersson.

ANNONS
|

Janne Andersson kan se tillbaka på en lyckad januariturné i Abu Dhabi. Efter att ha spelat 1–1 mot Estland i söndags rundade Blågult av det tio dagar långa lägret med att besegra Danmark med 1–0.

Silkeborgs Gustaf Nilsson – tidigare i Falkenberg – gjorde målet med matchens sista spark, då han stötte in en retur från nära hålla efter ett mäktigt ribbskott från Jordan Larsson.

- Ska något lag vinna den här matchen är det vi. Bortsett från de sista 15-20 minuterna i första halvlek har vi bra kontroll. Helheten var bra, sade Andersson till C More och berättade sedan att han är tillfreds med hela lägret:

ANNONS

- Spelarna är från allsvenskan och kommer hit väl förberedda. Vi åker härifrån utan några skador. VI har fått bra matcher och bra träningar. Under matcherna har det sett okej ut. Jag är nöjd.

Berömde Rinne

Alla spelarna – utom målvakten Peter Abrahamsson, som hade ryggproblem – fick speltid i de två matcherna. Några av dem stärkte sina aktier inför framtiden och kommer säkerligen vara med i diskussionen då sommarens VM-trupp ska tas ut.

- Jag tycker att de spelarna som ligger närmast (det ordinarie landslaget) har varit bra, sade Andersson.

Förbundskaptenen var även imponerad av målvakten Jacob Rinnes insats mot Danmark.

- Han var oerhört lugn och stabil. I övrigt tycker jag att det var jämnt. Inhopparna var pigga.

ANNONS

Sema kom inte loss

Östersunds Ken Sema, den spelare i den här truppen som på förhand kanske ligger allra närmast en plats i VM-laget, fick chansen från start mot Danmark då Andersson valde att byta ut hela elvan jämfört med Estland-matchen. Yttermittfältaren stod för ett par fina aktioner, men hade svårt att komma loss på allvar.

- Det var en okej insats. Det är alltid roligt att spela i landslaget. Det var en bra match, de hade mycket boll och vi fick springa mycket, sade Sema.

För Sverige går VM-uppladdningen nu vidare med en träningsmatch mot Chile hemma på Friends arena i slutet av mars. Till den matchen är de ordinarie landslagsspelarna uttagningsbara, och frågan är om vi får se någon av spelarna från januariturnén då.

TT

Fakta: Sveriges VM-uppladdning

Efter januariturnén väntar nu två landskamper för Sverige. Till de matcherna är de ordinarie spelarna uttagningsbara.

24 mars: Sverige-Chile, Friends arena

2 juni: Sverige-Danmark, Friends arena

VM inleds den 18 juni för svensk del, då Sydkorea står för motståndet.

ANNONS