Zlatan Ibrahimovic har ännu inte meddelat Sveriges förbundskapten Janne Andersson att han skulle vara intresserad av en comeback i landslaget. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic har ännu inte meddelat Sveriges förbundskapten Janne Andersson att han skulle vara intresserad av en comeback i landslaget. Arkivbild.

Andersson: "Har ingen kontakt med Zlatan"

Zlatan Ibrahimovic säger att fotbollslandslaget ringer honom varje dag. Men samtalen kommer i alla fall inte från Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

ANNONS
|

Redan tidigare har Andersson sagt att han inte har någon egentlig kommunikation med anfallsstjärnan. Det gäller fortsatt.

- Vi som jobbar med laget i dag har ingen löpande kontakt vare sig med Zlatan eller med någon annan spelare som har varit med tidigare. Men däremot är det ganska naturligt att de som känner honom har kontakt med honom, säger Janne Andersson.

ANNONS

"Totalt självständig"

Han förtydligar vad han menar:

- Svenska fotbollförbundet, i form av Håkan Sjöstrand som generalsekretare, har så klart kontakt med Zlatan. Utifrån att han är Manchester United-supporter. Men vi som jobbar med landslaget... jag har inte någon kontakt med Zlatan, det är ju jag som tar ut truppen och laget utifrån det perspektivet. Men att Lasse Richt (landslagschefen), som känner Zlatan, och andra spelare pratar med honom, det är en annan sak.

Just Håkan Sjöstrand skrev nyligen i ett sms till Aftonbladet att en frisk och motiverad Ibrahimovic "tillför något i alla lag". Men Janne Andersson påverkas inte av generalsekreterarens åsikt.

- Jag är ju förbundskapten och totalt självständig i mina beslut. Om Håkan har uppfattningar om spelare och annat, det får stå för honom. Men vi får skilja på rollerna, på Svenska fotbollförbundet och på landslaget. För mig finns det inga tveksamheter om vem som är förbundskapten och vem som tar ut laget.

ANNONS

Bollen hos Zlatan

Om det över huvud taget ska bli aktuellt med Zlatan Ibrahimovic i en VM-trupp, så är det upp till den nyblivna Los Angeles Galaxy-spelaren att kontakta Andersson.

- När det gäller spelare som har sagt nej till landslaget, vi kan ta Andreas Isaksson som är ett fantastiskt exempel nu när Robin (Olsen) är skadad. Han är en otroligt bra målvakt. Om han, eller Pontus Wernbloom som gör det bra i Moskva nu, eller Zlatan, ändrar sig, så får de tala om det för mig. För det är jag som tar ut laget och truppen. Det finns ingen som helst tvekan om det.

"Varmt välkommen"

Isaac Kiese Thelin är en av anfallarna vars plats skulle kunna vara hotad vid en eventuell Zlatan-comeback. Men han ser ändå enbart positivt på det.

- Om en legendar som han kommer är det bara fantastiskt. Alla lag behöver en sådan spelare. Vi får se hur det går för honom i USA. Och känner han sig redo är han varmt välkommen.

ANNONS

TT: Även om hans intåg skulle innebära att du hamnar utanför VM-truppen?

- Jag hoppas ju inte att jag skulle hamna utanför. Det hade snarare varit fantastiskt att spela med honom.

TT

ANNONS