Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Andersson gick för USM-guld - med bruten arm

Halmstads ungdoms-OS-cyklister Anton Dahlbom och Caroline Andersson cyklade under söndagen för guld i linjeloppet i USM på Galgberget. Det blev aldrig som de tänkte sig - ett krackelerat hjul på upploppet för den ena och en bruten arm som sade ifrån för den andra.

– Jag skulle just ställa mig upp för att spurta, men framhjulet åkte in i cyklisten framför och gick sönder. Jag kunde inte rulla på framhjulet efter det, så det känns skit, säger Bure-cyklisten Anton Dahlbom. 

– Det gick inte alls som jag tänkte mig. Jag mådde inte särskilt bra på grund av den tidigare kraschen och min arm, säger Halmstad CK-cyklisten Caroline Andersson. 

Ja, det blev inte riktigt som något av de främsta lokala hoppen ville i 15/16-klassens linjelopp. Anton Dahlbom tog i lördags sitt första USM-guld i tempot och ville följa upp det med en ny triumf i linje. Han drog länge upp tempot i täten, men fångades in av klungan och var med i kampen på upploppet, men körde in i en konkurrent och gled i mål med ett trasigt framhjul. 

– Jag är besviken, men jag tycker ändå att guldet räddade helgen. Jag är ganska nöjd eftersom att jag i varje fall hade starka ben. Jag tog mitt första guld, så det passar bra in i troféskåpet, skrattar han. 

Värre var det för Andersson, som vurpade under ungdoms-OS i Györ och drog på sig både en hjärnskakning och en bruten arm. Hon var klar i huvudet till tempot och trotsade den brutna armen genom att köra in på andraplats. Inte helt vad hon tänkte sig, men med en förhoppning om en triumf i linjet.

– Jag påverkades lite av att jag hade lite ont i armen, men jag körde inte långsammare för det. Jag hade väl hoppats på att det skulle gå bättre, men jag fick inte till det den här gången, säger hon.

Men det blev inte bättre. Andersson fullbordade inte sin fina resultatrad i USM med ett femte raka guld i linjeloppet. Det blev i stället en femteplats. 

– Jag mådde allmänt dåligt efter vurpan och sedan började alla kontraattackera, så det blev hopplöst. Jag blev även tröttare snabbare än jag borde, men det blir nog bättre till sist, säger Andersson. 

Bure skördade, vid sidan av Dahlboms guld, även framgångar i övriga klasser. Miranda Hellberg Ragnarsson cyklade hem sitt första USM-guld i F10/12-klassens tempo och var någon centimeter ifrån ytterligare ett i linjeloppet, men fick nöja sig med en silverpeng. 

– Jag tycker att det var väldigt surt. Jag hoppades på att vinna, men sedan var jag lite bakom i spurten. Jag är glad över att jag vann tempot, säger hon. 

Klubbkamraterna Elvira Hellberg Ragnarsson och Eric Pedersen imponerade också med varsitt silver i 13/14-klassens linje- respektive tempolopp, samtidigt som Pedersen även tog brons i linjeloppet.

Arrangörsföreningen Bure blev dessutom utsedd till bästa klubb i ungdomsmästerskapet. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här