Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Janne Andersson dementerar att Victor Nilsson Lindelöfs landslagsåterbud ska ha att göra något med John Guidettis petning.

Andersson dementerar uppgifterna om Lindelöf

Janne Andersson dementerar uppgifterna om att Victor Nilsson Lindelöfs återbud till landslagsspel handlar om att John Guidetti petats från EM-kvaltruppen.

Knappt ett dygn innan EM-kvalsamlingen meddelade landslagsledningen att Victor Nilsson Lindelöf lämnat återbud till matcherna mot Rumänien och Norge.

Anledningen ska vara "personliga skäl".

Ett skäl – som inte meddelats officiellt – ska vara att han ska bli pappa i april. Ett annat, enligt TV4:s Fotbollskanalen , är att vännen John Guidetti petats från truppen.

Just det senare ämnet blev huvudspåret under presskonferensen och i de följande enskilda intervjuerna.

Men förbundskapten Janne Andersson höll fast vid sitt svar.

"Kraftigt dementera"

- Jag kan kraftigt dementera att det skulle röra sig om att någon annan spelare inte blivit uttagen eller liknande, som det tydligen spekulerats i. Hade det varit något skäl hade jag självklart inte haft någon förståelse eller respekt för det, säger han.

- Det handlar om personliga skäl för "Vigge", därmed är saken utagerad för mig.

Andersson säger att han "så klart vet varför Nilsson Lindelöf inte finns med under samlingen" men väljer att förklara återbudet enligt Manchester United-spelarens önskemål.

- Jag respekterar honom som individ och människa, och då är det som gäller för mig.

Med Victor Nilsson Lindelöf och knäskadade Pontus Jansson utanför truppen blir backlinjens formation en av Anderssons stora frågor till matcherna mot Rumänien på lördag och mot Norge i Oslo tre dagar senare.

"Har alternativ"

Samtidigt betonar förbundskaptenen att han känner sig trygg med ersättarna Anton Tinnerholm och Sotirios Papagiannopoulos, samt att truppen redan består av flera spelare – bland andra Gustav Svensson och Mikael Lustig – som kan hantera mittbacksrollen.

- Vi känner att vi har alternativ, med de här sju spelarna, att täcka upp alla varianter i backlinjen för två matcher, säger Andersson, som dessutom inte känner någon oro kring lagkapten Andreas Granqvist ljumskkänningar.

- Jag var uppe i "players lounge" och då låg han på bänken och hade fyra man som behandlade honom... Nej, så var det inte. Jag pratade med "Granen" och känner ingen oro. Ljumsken är överansträngd men det är ingen skada på det sättet, något som är trasigt.

- Jag tror inte att han ser något större problem med att spela.