Medaljörerna. Hampus Anderberg (till höger) på prispallen med svenske mästaren Tobias Ludvigsson (i mitten) och tvåan Alexander Wetterhall.
Medaljörerna. Hampus Anderberg (till höger) på prispallen med svenske mästaren Tobias Ludvigsson (i mitten) och tvåan Alexander Wetterhall.

Anderberg slog till med ett SM-brons

Hampus Anderberg, 21, har trampat hem sin första SM-medalj som senior.  Halmstadcyklisten tog brons i tempo-SM i Burseryd. – Riktigt skönt. Det var ett stort mål som jag klarade, säger han.

ANNONS
|

Hampus Anderberg – som till vardags är proffs i danska Christina Jewelry-Kuma-stallet, men hemma i Sverige fortfarande tävlar för Halmstad CK – körde de 49,2 kilometrarna på en timme, fem minuter och tre sekunder.

Bara Giro d’Italia-stjärnan Tobias Ludvigsson från CK HVR16 i Huskvarna, som vann sitt första SM-guld i tempo, och fjolårsmästaren Alexander Wetterhall, Team Tre Berg, var snabbare.

Hampus Anderberg var 51 sekunder efter Ludvigsson i mål och tolvsekunder efter Wetterhall – men var inte särskilt besviken över det:

– Jag är nöjd, helt klart. Jag satsade på medalj, men visste att så längeTobias är i slag så ska han vinna.

ANNONS

Hur var loppet för din del?

– Ja, det var fem mil och det är bara att köra så fort man kan och hoppas på det bästa. Det är riktigt jobbigt, men jag fick bra flyt från början och orkade hålla trycket hela vägen. Jag hade egentligen aldrig en dålig period.

Hampus Anderberg vann SM-guld som sistaårsjunior 2014. Han gör nu sin tredje säsong som senior och var femma på tempo-SM 2015 och åtta i fjol.

På söndag är han i farten igen när linjeloppet avgörs på vägarna kring Burseryd.

– Jag känner mig i bra form och går helt klart för medalj där också. Men det är väldigt svårt. Jag har två väldigt starka lag i HVR och Tre Berg emot mig och det ska mycket till om jag ska vinna.

ANNONS