Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lyckas Liverpools Alisson Becker stå emot Manchester City på söndag? Arkivbild. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Lyckas Liverpools Alisson Becker stå emot Manchester City på söndag? Arkivbild. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Alisson: "Vet hur stor den här matchen är"

Liverpool mot Manchester City.
Det är dags för stormöte på Anfield – där serieledande Liverpool har chans att rycka i tabellen.
– Vi vill inte känna som vi gjorde förra säsongen, säger målvakten Alisson Becker.

Liverpool förlorade bara en ligamatch i Premier League-fotbollen förra säsongen – 1–2 borta mot City – när laget missade titeln med en poängs marginal till just City.

Därför är det ingen hemlighet att de rödklädda kommer göra allt de kan för att dryga ut sin fempoängsledning i toppen av tabellen.

– Förra säsongen var häftig, en nästan perfekt säsong, säger Alisson Becker till The Guardian.

– Vi förlorade en match och det var mot City. Vi vet hur stor den här matchen är för oss... för alla, säger han inför söndagens stormöte.

Kan rycka

Skulle Liverpool vinna skiljer det nio poäng ner till trean City, åtta till tvåan Chelsea.

Alisson menar att det, när allt kommer omkring, bara handlar om ytterligare tre viktiga poäng, men:

– Manchester City har varit ligans bästa lag de senaste åren, så vi måste ge allt för att vinna. Vi vill inte känna som vi gjorde förra säsongen. Att bli tvåa med en poängs marginal... vi föll borta mot City när vi kunde ha vunnit eller kryssat. Vi måste ge allt i varje match om vi vill bli mästare.

Alisson var borta i över två månader på grund av en vadskada han ådrog sig i ligapremiären mot Norwich, en skada som gjorde att reservmålvakten Adrián fick hoppa in mellan stolparna.

"Såg den ljusa sidan"

27-årige Alisson tog dock situationen med ro och menar att det gav honom chansen att ha sin egen försäsong efter att ha missat träningstillfällen med klubblaget då han var med och ledde Brasilien till seger i de sydamerikanska mästerskapen, Copa América, på hemmaplan i somras.

– Direkt efter skadan sade läkaren att det kunde handla om fyra till sex veckor. Men efter röntgen såg vi att det var en stor skada och det blev mer. Jag kunde se den ljusa sidan av det... förbereda mig bättre för hela säsongen för jag hade fyra veckor där jag bara behandlade vaden. Jag fick en försäsong, något som jag annars inte hade fått. Nu är jag 100 procent frisk. Det här kommer hjälpa mig under resten av säsongen.