Maja Dahlqvist var en av åkarna som var kritisk till underlaget i Falun.
Maja Dahlqvist var en av åkarna som var kritisk till underlaget i Falun.

Åkarkritik mot lösa banan

I skidsprinten i Falun var det inte åkarna som var den stora snackisen. I stället var det den lösa banan, som fick mycket kritik.

ANNONS
|

Stina Nilsson kopplade ett fast grepp om sprintcupen när hon vann säsongens näst sista världscupstävling samtidigt som Johannes Høsflot Klæbo ännu en gång vann på herrsidan.

Men det var den lösa banan som var i fokus bland skidåkarna efter dagens tävlingar i Falun.

"Man gjorde fel i går"

En av de kritiska var Karl-Johan Westberg, 23:a för dagen.

- Inför gårdagens officiella träning fräste de väldigt djupt med pistmaskinen. Då blev det två decimeter som man bara trampade igenom. Därför är det löst i dag också. Jag sa att de borde ta upp detta på lagledarmötet, men det är försent eftersom man gjorde fel i går, säger han.

ANNONS

Westberg får medhåll i kritiken av bland annat landslagskollegan Oskar Svensson:

- Det borde inte varit såhär dåligt med tanke på vädret. Det har vi varit kallt på nätterna, säger Svensson.

"Jag vet inte vad som har hänt"

Maja Dahlqvist var i dag trea, bakom Stina Nilsson och Maiken Caspersen Falla. Och även hon hade synpunkter på underlaget.

- Jag tränar på Lugnet hela året och det har aldrig varit så löst som det var vid tävlingen. Jag vet inte vad som har hänt.

Tomas Jons, som är tävlingsledare, kommenterar åkarnas synpunkter:

- Det är tråkigt att de tycker och inte är nöjda och glada. Men detta är en tävling som avgörs i mars, i varmt väder med en snö som producerats tidigare i vinter och klarat tidigare värmeväder. Sådana är förhållandena. Mer vill jag inte säga. Det är ordförande i FIS-juryn som ska uttala sig om varför det gjordes dessa åtgärder på banan.

ANNONS
TT

ANNONS