AIK:s Nils-Eric Johansson jublar efter sitt 2–0-mål under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan AIK och Jönköpings Södra.

AIK mot Europa – Ishizaki mot Elfsborg?

AIK behåller greppet om en av Europa League-platserna i fotbollsallsvenskan efter 2–0 hemma mot Jönköpings Södra. Stefan Ishizaki, som ryktas vara på väg bort från klubben, var en av matchhjältarna.

|

Efter en ganska sömnig första halvlek kopplade AIK greppet tidigt i den andra halvleken. Stefan Ishizaki sköt och Jönköpings målvakt Jevgenij Kobozev lyckades inte styra iväg bollen bättre än att den gick på lagkompisen Alexander Jallow och in i mål.

- Jag kom i ett bra läge, och tänkte bara att "den här ska på mål". Och det är inte många sådana mål vi har fått den här säsongen, säger Ishizaki.

Ryktas till Elfsborg

Mittfältaren har varit i fokus för övergångsrykten under helgen, och flera medier uppger att det är klart att han lämnar AIK för Elfsborg efter säsongen.

- Det är så roligt att alla vill spekulera i det, men jag har sagt det innan, jag tänker inte ta några beslut förrän efter säsongen, säger Stefan Ishizaki.

Jönköpings Södra, som har bosatt sig på kvalplatsen i botten av tabellen, försökte men lyckades inte hitta någon kvittering. I stället avgjorde Nils-Eric Johansson med sitt andra mål för säsongen. En AIK-hörna damp ner framför backen som med en vältajmad halvvolley tryckte in 2–0.

Imponerad av gamlingarna

- Vi försöker, men de är duktiga där bak, gamlingarna. Jag är otroligt imponerad av "Nisse", alltså. Att vara såpass gammal men ändå så fantastiskt bra, han förtjänar allt beröm man kan få, säger Jönköpings Södras Tommy Thelin till C More.

AIK går förbi Djurgården, som åkte på en 0–2-förlust mot Sirius, och är ny tvåa i allsvenskan.

Jönköpings Södra är sex poäng före AFC Eskilstuna, som ligger på nedflyttningsplats. Tre omgångar återstår.