Sergio Agüero jublar efter att ha målat i sin 300:e match för Manchester City. Premier League-mötet borta med Cardiff slutade 5–0.

Agüero visade vägen för City

Sergio Agüero firade 300 matcher för klubben. Och han gjorde det på allra bästa sätt. Anfallaren gjorde ett av målen i Manchester Citys 5–0-seger borta mot Cardiff.

|

I fredags gladde han sig över ett nytt avtal med Premier League-klubben Manchester City. Med ytterligare ett år är Sergio Agüero kontraktsbunden fram till 2021.

"Min tanke var att stanna här i tio år. Jag har varit här i sju, och nu kommer det bli tio när det här kontraktet går ut", sade han till klubbens webbplats.

Agüero i fokus

Ungefär ett dygn senare var den 30-årige argentinaren i fokus igen – den här gången i en mer van miljö.

I 32:a minuten mötte han Bernardo Silvas pass och skickade distinkt in 1–0-målet i bortamötet med Cardiff. Manchester City vann till slut med 5–0, men det var en trepoängare som inte minskade avståndet till serieledaren Liverpool.

Tränaren Jürgen Klopp & Co hade 3–0 redan efter första halvleken – Wesley Hoedt med ett självmål, Joel Matip och Mohamed Salah – och Liverpool fick en komfortabel resa fram till sjätte raka segern (3–0) i ligaspelet.

Ferguson på plats

På Old Trafford applåderade publiken också.

Alex Ferguson, manager i Manchester United 1986–2013, var nämligen tillbaka på sin läktarplats efter att ha drabbats av en hjärnblödning, och välkomnades då med åskådarnas applåder.

Ferguson själv fick dock inte jubla. United, med Victor Nilsson Lindelöf i backlinjen, inledde bäst, tog ledningen mot Wolverhampton via Freds mål i 18:e minuten men fick bara 1–1 efter att gästernas Joao Moutinho kvitterade tidigt i andra halvlek.

Efter två raka förluster – mot Liverpool i Premier League, mot Inter i Champions League – lyckades Tottenham vinna igen. Bortamötet med Brighton slutade 2–1 efter mål av Harry Kane, straff, och Erik Lamela.