Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Revanschsugen. Adople Sylva är ute efter guldet under SM-veckan.

Adolphe Sylva ska ta guld i Borås

På fredag börjar SM-veckan i Borås. Efter sex års frånvaro är boxningen tillbaka på schemat, och då går Halmstadhoppet Adolphe Sylva, 23, för guld. – Jag känner mig helsäker. Formen är jättebra och det är guld som gäller, säger han.

Halmstad BS-boxaren Adolphe Sylva är en av storfavoriterna att ta hem guldet i 69-kilosklassen i SM. För bara några veckor sedan tog han sig till åttondelsfinal i EM, och formen är på topp.

– Jag har tränat stenhårt, gått många matcher och utvecklats mycket. Jag har gått flera stora turneringar under säsongen, till exempel EM, och formen känns mycket bra. Jag längtar till SM börjar, säger Sylva.

Han är, tillsammans med Anton Hellström från Gävle, favorit till guldet. Just Hellström är regerande SM-mästare, och slog Sylva i förra årets final. 

Vem tror du blir tuffast att slå i år?
– Jag ser faktiskt ingen som en jobbig motståndare, med den formen jag har just nu. Anton Hellström är en av favoriterna, men jag tror inte att han kommer vara ett hot. Bara jag kommer dit fokuserad och boxas så som jag kan, så kommer han inte stå i min väg.

Adolphe Sylva går sin första match på lördag, och en eventuell final avgörs på måndag.

Men SM-veckan invigs redan på fredag, med fler intressanta Hallandslöften. Bland annat stormakten inom dragkamp, Unnaryds DK, är med och tävlar. Förra året blev det två silvermedaljer och en fjärdeplats under SM, men i år är målbilden lite annorlunda. 

– Vi har valt att ge fler ungdomar i föreningen chansen under SM, och några av de äldre och mer rutinerade står över. Det är en nyttig läropeng för dem, och förhoppningsvis blir det också utvecklande. Därför har vi inga större medaljhopp i år, men någon skalp ska vi nog ta, säger tränare Tomas Persson.

I år är Unnaryd bara med i herr- och mixedklassen. De lyckades inte få ihop ett helt lag på damsidan. 

– Vi har bara fyra-fem damer som tränar kontinuerligt, och försöka få med några som inte varit med och tränar ordentligt innan hade inte känts bra, säger Persson.

Dessutom är Björn Karlsson, från Oskarström, med och slåss om SM-medaljerna i orienteringsskytte. Karlsson tog hem totalsegern i världscupen i fjol, men fick också barn i samma veva, och har inte kunnat träna lika mycket som förut. Även Karlsson tävlar på lördag. I år ställer han endast upp i sprintgrenen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!