Adjovi satte sitt 1000:e mål

Det dröjde tills inledningen på den andra halvleken men till slut kom det som innebar vänsternian Mathias Adjovis 1000:e mål i elitserien.

ANNONS
|

Målet betydde 16–12 till Drott och gjorde att de vittröjade kunde koppla ett visst grepp i matchen till publikens – 1023 på plats i Sporthallen – stora glädje.

Adjovi gjorde av bara farten ytterligare tre mål och är nu uppe i sammanlagt 21 mål den här säsongen och 1003 stycken sett till hela karriären.

Han hamnar därmed i en illuster skara drottare som noterats för fler än tusen pytsar (se listan) – låt vara att några av Adjovis också har kommit i spel för Djurgården och Hammarby.

I sedvanlig ordning verkar Adjovi vara lugnheten personifierad.

Var det vilket mål som h elst?

ANNONS

@03 Text/indrag:– Nej, det var det ju inte – det var ju mitt tusende!

Har du funderat mycket på att du skulle kunna nå fyrsiffrigt den här säsongen?

@03 Text/indrag:– Nej, inte speciellt mycket. Jag har inte tänkt så mycket förrän jag gjorde mitt 999:e mål. Då började jag tänka till.

Faktum är att närheten till den magiska gränsen nog har varit av större intresse för de övriga i Drotts lag än Adjovi själv.

Några ansåg att han medvetet sparade sig i onsdagens bortamatch mot H43 just för att kunna få måla i Sporthallen.

– Nej, så var det faktiskt inte. Men det är självfallet roligare att få göra det på hemmaplan och när vi dessutom vinner matchen, säger Adjovi som efteråt uppvaktades av Drott med en blomsterkvast.

ANNONS