Cam Abbott.
Cam Abbott. Bild: Andreas Hillergren/TT

Abbott: "Vi underpresterade"

Rögle skrällde sig hela vägen till klubbens första SM-final – men där tog det stopp. Växjö blev för starka och krossade gulddrömmarna efter 4–1 i matcher.
– Vi underpresterade, säger tränaren Cam Abbott till C More.

ANNONS

Det var en bedrövad Cam Abbott som intervjuades efter att laget förlorat den femte och avgörande finalmatchen i ishockeyslutspelet mot Växjö med hela 2–6.

– Det är tufft, det suger, säger han.

– Jag är stolt över grabbarna, varenda en av dem jobbade för varandra. Jag skulle ljuga om jag sa att vi inte underpresterade. Vi underpresterade. Vi hade ett lag som skulle kunna göra det i år. Vi hade en bra grupp, vi hade en bra chans.

Abbott tog över huvudansvaret 2017 och varit högst delaktig i att laget etablerat sig i toppen av SHL.

– Beviset är resultaten. Vi tog oss till finalen och kämpade hårt. Vi tog oss igenom skador och gjorde vårt bästa. Vad mer kan man begära? En studs här eller där så skulle den här serien ha tagit en annan väg, säger han.

ANNONS

Ted Brithén tillhörde Rögles viktigaste spelare under slutspelet och var stolt över lagets resa, även om han hoppats på ett bättre utfall i finalen.

– Jag är otroligt stolt över den här gruppen och över det vi uträttat. Det är klart att det är häftigt, saker man inte ens drömde om som liten. Det ska inte vara sista gången, nästa gång är det vi som står där och firar.

ANNONS