Kick Off Classic och Christoffer Eriksson svarade för en storskräll i Hallandsmästaren efter en rykande avslutning längst ut i banan.
Kick Off Classic och Christoffer Eriksson svarade för en storskräll i Hallandsmästaren efter en rykande avslutning längst ut i banan.

93-oddsare jätteskräll i Hallandsmästaren

Hemmalaget såg länge svårslaget ut i ett händelserikt lopp i Hallandsmästaren. På mållinjen var det en tät slutstrid och Kick Off Classic fick nosen först någon futtig centimeter före Pastore Bob.
– Jag hade dålig feeling, förklarar Christoffer Eriksson, som var något chockad över segern.

ANNONS
|

Johan Untersteiner lämnade dock banan med Pastore Bob och segerkusken konstaterade att han hade lite dålig koll på hästens kapacitet då det var första gången han körde honom.

– Vi fick trots allt ett bra lopp och han tog i rejält i spurten, menar Christoffer, som tog första segern i banans äldsta lopp.

Dessutom var det en skräll som sällan skådats. Oddset blev drygt 93 gånger insatsen och i V64 var hästen streckad på blott 0,38 procent.

Den sjuåriga hästen finns i norska tränaren Trond Andersens regi och är en oansenlig travare men vilket hjärta sjuåringen visade upp.

Storfavoriten Stoletheshow gav sig från ledningen och bakom tvåan Pastore Bob knep Heart Of Steel tredjeplatsen.

ANNONS

2,8 miljoner i segercheck

Stefan Persson smakar fortfarande på segersötman efter succén i oaksfinalen på Solvalla.

– Helt fantastiskt och jag rankar det självklart högt, men segern med Darling Mearas slår förstås ut allt, menar Stefan.

Segern med Eagle Eye Sherry som inbringade 2,8 miljoner kronor var en jättesensation. Även för hästens tränare Björn Goop hoppade runt på ovalen i stor glädje och rankade triumfen mycket högt.

Tillbaka i vardagen var Stefan med på noterna i ett sprinterlopp för fyraåringar. Bravo Santana kördes till ledningen och stannade där in i mål.

– Andra gången jag körde hästen och han befinner sig strax under årgångstoppen, förklarar Stefan.

Seger för Peter Untersteiner

Första segern i Peter Untersteiners regi kunde inte komma lämpligare för Eye On The Hill.

Motståndet var knivskarpt och Peter fick ett härligt formbesked efter ett rykande slutvarv.

– Det är formel 1 i hästen och hon är så lugn och fin, berömmer tränaren.

Ett oväntat och vaket drag från Johan Untersteiners sida 800 kvar bäddade för seger med Quick Lane. Han gled förbi Aros Lane i täten och väl framme i ledningen fick Johan tillräckligt med andrum.

När Hanna Lähdekorpi tävlade i Frankrike på banan Enghien fick brorsan Pekka chansen bakom Digital Crunch.

Den fyraårige travaren lämnade lite frågetecken efter sig i förra starten men Pekka fick honom på bättre tankar. På slutvarvet satt duon utvändigt ledaren och kontrollerade fältet fram till mållinjen.

ANNONS

Utanför ramen blev det ytterligare en dubbelseger till Peter Untersteiner bakom Versace Broline och Helena Fagra.

– Versace Brolie är en framtidshäst och fick äntligen vinna lopp. Helena Fagra är också jättefin men tagit lite på tid sig men jag tror Love You-avkomman kan tävla på i många år, förklarar Peter.

ANNONS