Jörgen Åberg är regerande Europarekordhållare på 200 m i M60 med sina 24.73 i år. Nu hoppas han på ett mirakel och går en kamp mot klockan för att kunna ställa upp i distansen på veteran-VM i polska Torun efter att han ådragit sig en bristning i baksida lår under veteran-SM för två veckor sedan. Arkivbild.
Jörgen Åberg är regerande Europarekordhållare på 200 m i M60 med sina 24.73 i år. Nu hoppas han på ett mirakel och går en kamp mot klockan för att kunna ställa upp i distansen på veteran-VM i polska Torun efter att han ådragit sig en bristning i baksida lår under veteran-SM för två veckor sedan. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo

Åkerman nära medalj i spjut – Åberg hoppas på mirakel

Det blev bara ett godkänt kast för IFK Halmstads Linda Åkerman när veteran-VM i viktklass för damer 50 avgjordes i polska Torun. Däremot lyckades Halmstadatleten sånär knipa medalj i spjut efter centimeterdramatik.

ANNONS
|

IFK Halmstads Linda Åkerman kom till start med åttonde bästa notering i startfältet med sina 10,72 meter i grenen viktkast för damer 50.

Åkerman inledde med ett kast på 10,28 meter i den första omgången och låg på en femteplats inför den andra.

Sedan blev det två raka övertramp för Åkerman som därmed inte fick kasta de tre sista kasten utan blev utslagen på en total tiondeplats. Tävlingen vanns av Mirelle Kosmala från Luxemburg som i sitt sista kast mäktade med 15,87 meter.

I spjutkastningen gick det betydligt bättre för Åkerman.

Hon trampade över i sitt första kast men radade sedan upp godkända kast med precision. 27,88 i det andra kastet förde upp henne på en femteplats och i det fjärde kastet blev noteringen 29,76 vilket stuvade om i resultatlistan med Åkerman på en fjärdeplats.

ANNONS

Hennes sista kast blev det längsta, 30,51 och Åkerman slutade på en fjärdeplats, ynka 26 centimeter från bronset som gick till spanjorskan Teresa Boza Rodriguez.

IFK Halmstads Jörgen Åberg skulle ha ställt upp i 60 meter för herrar 60 men under veteran-SM för två veckor sedan skadade sig Åberg och när det visade sig vara en bristning i baksida lår, valde sprintern att stryka sig från distansen.

– En sprinters sämsta möjliga skada. Jag bestämde mig för att hoppa över 60 meter och hoppas på ett mirakel inför 200 meter som har försök på torsdag, skriver Åberg i ett sms till HP-sporten.

– Jag har fått mycket behandling och springer tejpad men det är små chanser att det lyckas.

LÄS MER: Nybliven Europarekordhållare siktar på VM-guld i Polen

ANNONS