Hosam Aiesh firar sitt 2–0 mål med sina lagkamrater. Östersund besegrade Norrlandsrivalen Sundsvall med 3–2.

Östersund vann slaget om Norrland

Östersundsmaskineriet har hackat i säsongsinledningen. Det krävdes ett prestigemöte borta mot Sundsvall för att kugghjulen skulle hamna på plats. Östersund vann slaget om Norrland med 3–2.

|

Förra säsongen nådde Östersund stora framgångar, framförallt i Europa League, med sin passningsorienterade och orädda fotboll.

I årets allsvenska har det inte alls gått lika smidigt.

I Norrlandsderbyt borta mot Sundsvall såg man direkt ut att ha hittat tillbaka till framgångsreceptet.

När Hosam Aiesh, i den nionde minuten, gled fram i högerkanalen och hittade en framstormande Curtis Edwards i straffområdet så var 1–0 ett faktum.

När Aiesh efter en dryg halvtimme stod på rätt plats på rätt tidpunkt efter en hörnnick av Douglas Bergqvist – då var 2–0 ett faktum.

- Bra väder, fantastiskt kul match och mycket publik. Då är det kul att spela fotboll, säger Aiesh till CMore efter sin fina halvlek.

Nytt mål av Hallenius

Sundsvall har visat i säsongsupptakten att de är farliga att räkna bort. Speciellt med tanke på den symbios som verkar infunnit sig mellan lagkaptenen Linus Hallenius och hans spanska lagkamrater. Senast mot Brommapojkarna hittade anfallaren rätt på ett långt inkast från Samu Reyes. Den här gången var det en snabb frispark från mittfältaren David Batanero som gav ett Halleniusmål.

- Jag tittade på honom. Han tittade på mig. Han tittade på bollen och jag blev fri, säger Hallenius om sitt reduceringsmål fem minuter efter Aieshs 2–0.

En påpasslig och målglad Hallenius skulle även göra ett andra mål – och femte för säsongen – med tio minuter kvar, vilket innebar nytt klubbrekord (fem raka matcher med två mål eller fler gjorda).

Ghoddos målskytt

Dock var även det målet blott en reducering, då Saman Ghoddos tidigare hade gjort 3–2 för jämtarna efter en vändning i straffområdet, följt av ett lågt, pressat skott i bortre hörnet.

Kvitteringen kunde kommit en stund senare – men då var Aly Keita i ÖFK-målet snabbt nere vid sin högra stolpe. Och Östersund kunde inkassera sin tredje seger på nio spelade matcher.