Östersunds Johan Bertilsson firar ett av sina två mål mot Örebro.

Östersund knäckte Örebro på tio

Tio hypereffektiva minuter var det som behövdes för Östersund hemma mot Örebro. Tre snabba mål gav 3–0 och tre poäng, och ÖFK har därmed fortfarande häng på Europaplatsen.

|

I 18 minuter höll Örebro jämna steg med Östersund. Sedan klev hemmalagets Johan Bertilsson, Frank Arhin och Ken Sema in i handlingarna och låg bakom tre mål på tio minuter.

Bertilsson tvåmålsskytt

• 18:e minuten: Arhin, i sin andra match för klubben, slår en djupledsboll som lurar Örebroförsvaret. En friställd Johan Bertilsson avslutar snabbt med en yttersida mellan benen på Örebromålvakten Oscar Jansson.

• 20:e minuten: Örebro har knappt hunnit smälta Östersunds ledningsmål innan det är dags igen. Den här gången är det Ken Sema som från straffområdets vänsterkant slår ett perfekt inlägg till Arhin som nickar in 2–0.

• 27:e minuten: Ken Sema får en passning i straffområdet och fälls av sin bror, Örebros Maic Sema. Men i stället för straff väljer domaren att låta spelet gå vidare och bollen studsar vidare till Johan Bertilsson som petar in bollen i öppet mål.

Efter den mardrömsperioden reste sig aldrig Örebro.

- Det är en bra halvlek, vi går ut och är pigga direkt. Vi dominerar från start. Min roll i dag var mycket att gå i djupled och vara i boxen, och där är jag farlig, säger Johan Bertilsson till C More.

Missnöjd med straffen

Örebromålvakten Oscar Jansson var allt annat än nöjd med laget spel.

- Vi har en period där vi inte är bra, och där gör de tre mål. De är för bra för att vi ska vara dåliga under en sådan period, säger Oscar Jansson till C More.

Han var dock inte helt tillfreds med domarens insats vid straffsituationen, där Ken Sema fälldes, och sedan ramlade rakt in i Jansson.

- Jag förstår inte hur han kan döma fördel där, för Ken mosar ju mig. Om inte Ken hade mosat mig så hade jag haft bollen, men skit samma. Men det är en konstig situation.

Östersund har nu 43 poäng, och är fyra bakom trean AIK, som just nu har den sista Europa League-platsen. ÖFK har dock en match mer spelad än Solnalaget som möter Jönköpings Södra på söndagen.