Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Steen (i målet) och hans Örebro föll igen i SHL-hockeyn.

Örebros mörka november slutade i moll

Sex förluster av åtta möjliga och en plats under kvalstrecket i tabellen. Örebros novembermörker fullbordades med en 2–3-förlust borta mot det regerande mästarlaget Växjö.

När Örebros målvakt Stefan Steen gled av isen efter den inledande perioden kunde han se tillbaka på sin prestation och uppleva dubbla känslor. Ett antal kanonräddningar som gjorde att hans lag fortsatt hade målmässig närkontakt med sin motståndare. Men också ett insläppt mål där Steen sannolikt önskade att han kunnat spola tillbaka bandet och göra om sitt ingripande. Arvid Lundbergs lösa puck från blå linjen hittade nämligen nätmaskorna trots fri sikt för Steen och Växjö var i ledning med 1–0.

Lagens senaste möte, i september på samma is, vanns av Örebro efter ett straffavgörande signerat Aaron Palushaj. Närkingarnas första mål den här kvällen gjordes av Jonathan Andersson.

Irriterat efter skada

Men Växjö återtog kommandot. 18-årige Dominik Bokks slagskott från nära håll var så hårt och välplacerat att Stefan Steen den gången var helt chanslös att kunna stoppa pucken.

- Vi måste sluta ta dumma utvisningar och även slipa på vårt boxplay, puckarna bara rinner in, säger Tom Wandell.

En bit in i den tredje perioden fick Växjös forward Janne Pesonen föras ut på bår efter en olycklig smäll in i sargen. Efter det blev det stundtals ordentligt irriterat ute på isen.

Örebro tryckte på med ambitionen att kvittera.

- Det är som vanligt en jämn serie och det gäller att få allt att klaffa. Jag tycker att vi har ett bra go i laget men en del stolpe ut just nu, vi hade någon träff i virket i dag, säger Wandell.

Sjunde raka hemma

I stället satte Pontus Netterberg 3–1, Växjös andra mål i powerplay. Tom Wandells reduceringspuck blev förgäves.

- Tyvärr kom mitt mål lite för sent.

TT: Börjar det brinna i knutarna med tanke på ert tabelläge?

- Det här är långtifrån vårt mål, en slutspelsplats. Vi får inte fortsätta torska, då blir det svårt att komma tillbaka.

Växjö har växlat upp ordentligt efter en något tveksam start på säsongen. Laget segrade i sex av sina åtta novembermatcher och den här vinsten var dessutom lagets sjunde raka på hemmais.

- Varje poäng är viktig, säger Växjös tränare Sam Hallam apropå den jämna SHL-tabellen.