Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örebro besegrade Linköping på bortais.

Örebro spökade för Linköping igen

Nästjumbon Örebro hade fem raka förluster på bortaplan. Men mot Linköping vann man – som vanligt. 4–3 efter förlängning var andra raka vinsten mot östgötarna i höst – och i fjol blev det seger i tre av fyra möten.

Linköping är SHL:s bästa hemmalag – med vinst i åtta av tio matcher i den egna arenan inför lördagen.

Dessutom ledde man med både 1–0, 2–1 och 3–2 mot Örebro.

Ändå lyckades gästerna kvittera tre gånger om och vända sin trend med fem raka bortaförluster – efter att snott åt sig bonuspoängen fram till 4-3 efter förlängning.

Laget vände även på slutet hemma mot LHC och vann den gången med 3–2 efter förlängning.

Läckra mål

Bägge gångerna efter två fullträffar av poängkungen Aaron Palushaj, som nu är uppe i sex mål och tio assist.

- Det är alltid kul att göra mål, men mycket roligare när de hjälper laget till seger förstås. Vi kämpade verkligen och gav aldrig upp, säger den 29-årige anfallsstjärnan.

I fjol vann dessutom Örebro tre av fyra möten mot Linköping – och verkar ha förvandlats till ett spöke för östgötarna.

- Vi har en bra känsla när vi åker hit. Vi vet ju att vi har lyckats vinna här tidigare och det har vi med oss. Det är så, vissa arenor och lag har man en bättre känsla mot, menar centern Tom Wandell.

Både Palushaj och Wandell svarade för två riktiga drömmål – då de i högsta fart åkte rakt igenom hemmalagets slappa försvar och sprätte upp pucken i nättaket.

- Det där målet kan jag inte lova att göra om någon mer gång i vinter, skrattar Tom Wandell. Tror inte jag har gjort något liknande sedan jag var 14-15 år. I vanliga fall brukar motståndarna täppa till där i mitten, men inte nu.

Aaron Palushaj körde solo fram till 2-2 och smällde sedan in 3-3 i nättaket i numerärt överläge i sista perioden.

Tavla av "Monstret"

Sedan petade Jordan Boucher in 4-3 i förlängningen efter ett svagt ingripande av Jonas Gustavsson i hemmaburen.

- Vi jobbar stenhårt och jag är stolt över killarna, som hela tiden kommer tillbaka. Starkt att skjuta 41 skott på bortaplan och jag tycker vi är förtjänta av poäng, säger tränaren Niklas Sundblad.

Efter sex raka förluster vann Linköping E4-derbyt mot HV71 i torsdags, men nu blev det stryk igen och det var tredje förlusten i följd hemma.

- Vi hade koll på läget när vi drar på oss en onödig utvisning i anfallszon (Andrew Gordon) och så är det kvitterat igen. Det var för dåligt passningsspel, jag är mycket irriterad både på vårt spel och på resultatet, suckar tränaren Tommy Jonsson.