Örebro fick segerjubla efter trista trenden.
Örebro fick segerjubla efter trista trenden.

Örebro bröt trista sviten

Örebro har radat upp förluster och visat upp sämst spel i numerärt överläge i SHL. Men i mötet med nykomlingen Timrå bröt närkingarna sviten och hemmavann till sist med 5–1.

ANNONS
|

- Det är en stark laginsats och vi kommer njuta av den här segern. Att vi gör två mål i powerplay är en viktig faktor, säger Örebros tränare Niklas Sundblad på presskonferensen.

Örebro har varit inne i en tung period med fem raka förluster och starten var den sämsta sedan klubben gick upp i SHL 2013. Men på torsdagskvällen spräckte alltså Örebro sviten och hemmapubliken kunde jubla över säsongens andra trepoängare. De kunde också glädjas över att Örebros powerplayspel plötsligt lossnat. Inför matchen hade laget bara gjort två mål i spel i numerärt överläget, men mot Timrå fördubblades den produktionen.

ANNONS

Men det var Timrås som inledde målskyttet i powerplay. Redan efter två minuter satte centern Jacob Olofsson, helt fri i skottsektorn, pucken bakom hemmamålvakten Stefan Steen.

- De får en smakstart, men vi jobbar oss tillbakaoch gör en bra match, säger Niklas Sundblad.

Harpers första

En kvart senare var det Örebro som utnyttjade ett numerärt överläge när amerikanen Shane Harper tryckte in pucken bakom Timrås målvakt Niklas Svedberg.

- Harper gör sitt första SHL-mål, det är viktigt att få i gång sådana killar som ska göra målen i de lägena, säger Sundblad.

Örebro fick sedan en drömstart i den andra perioden och det blev rena islossningen för Närkegänget som haft svårt med målskyttet den här säsongen. Ganska omgående direktsköt backen Nick Ebert distinkt in 2–1 då han hittade en lucka intill den vänstra stolpen.

Sju minuter senare presenterade Örebros lettiske center Rodrigo Abols sig med att göra två klassmål inom lika många minuter.

ANNONS

Sallinen satte punkt

Fyra minuter in i tredje perioden punkterade Jere Sallinen matchen när han satte femettan efter rena klapp-klapp-spelet i powerplay. Just då var Örebro hundraprocentigt i spel i numerärt överläge.

- Grymt, vi har gnuggat powerplay ganska hårt nu och gjort om lite i enheterna. Det är skönt när man får utdelning också, säger Niklas Sundblad.

Timrå, som ännu inte har förlorat på hemmaplan, har det fortsatt tufft utanför NHK Arena. På sju försök har Medelpadlaget bara vunnit en enda bortamatch.

- Det är aldrig bra att förlora så mycket på bortaplan, det blir viktigt att få med oss poäng där också om vi vill vara med och slåss i den här ligan, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

- Vi är inne i en tung period. Men vi gnuggar på, jag känner att vi har haft lite sämre energi och försvarsspelet har inte varit som det brukar vara. Det är vår nyckel att vi har ett bra försvarsspel.

ANNONS
TT

ANNONS