Hanna Öberg. Arkivbild.
Hanna Öberg. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Öberg missade pallen: "Slarvade lite"

Hanna Öberg hade pallen i sikte. Men efter en bom på näst sista skottet slutade hon femma i världscupsprinten i österrikiska Hochfilzen. Trots missen är skidskyttestjärnan nöjd.
– Jag var lite vassare än i Östersund (världscuppremiären), säger hon till SVT Sport efter loppet.

ANNONS

En enda straffrunda kostade Hanna Öberg pallplatsen, eftersom marginalen upp till segraren Dorothea Wierer var ungefär lika stor som åktiden för straffrundan.

– Jag slarvade lite när jag bommade, jag var inte helt på avtryckaren tror jag. Det var ojämn vind i dag. Men jag är ändå nöjd, säger Öberg till SVT Sport.

Omväxlande vindar blev en utmaning för åkarna. Skidskyttestjärnan fick skruva lite extra på geväret inför det första liggande skyttet – men sköt fullt och gick ut som trea. Andra stående skyttet såg stabilt ut, tills bommen kom. Därmed försvann chansen till seger.

Efter straffrundan gick Öberg ut 22,3 sekunder bakom täten. I mål slutade hon femma, 24 sekunder efter segrande italienskan Wierer.

ANNONS

– En bom är ändå bra och det känns som att jag tar ett steg framåt från Östersund. Det är verkligen ett sådant här lopp som ger bra med självförtroende inför fortsättningen, säger Öberg.

Hon är nöjd med resultatet inför jaktstarten på söndag.

– Det blir ett bra utgångsläge.

Linn Persson blev 21:a, Hanna Öbergs lillasyster Elvira Öberg slutade 27:a, med två bom och 1,09 minuter efter i mål, och Mona Brorsson körde in på plats 29.

I toppen briljerade världscupledaren Dorothea Wierer. Trots en bom korsade hon mållinjen nästan sex sekunder snabbare än tvåan, norskan Ingrid Landmark Tandrevold, som sköt fullt.

ANNONS