Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örebros Nordin Gerzic får rött kort efter ett bråk under lördagens allsvenska fotbollsmatch på Gamla Ullevi i Göteborg.

Ångerfull Gerzic efter röda kortet mot IFK

Det var match i 22 minuter. Sen skallade Nordin Gerzic Göteborgs Carl Starfelt och fick rött kort. Och trots tappra försök kunde Örebro inte stå emot. Ändå satt segern långt inne för IFK Göteborg som kunde vinna med 2–0 efter sista målet på stopptid.

Det var två lag med vikande formkurvor som drabbade samman på Gamla Ullevi. IFK Göteborg med fem raka utan vinst och Örebro inte så mycket bättre.

Matchens förutsättningar ändrades i den 22:e minuten. Örebros Nordin Gerzic gick hårt in i en närkamp med IFK:s Tobias Hysén. Själv tycker han att tacklingen var okej.

- Jag går på bollen. Jag tycker inte att det var någon frispark, säger Nordin Gerzic efteråt.

När han rest sig upp söks han istället upp av Göteborgs Carl Starfelt.

- Där och då upplever jag att det är en ful frispark på Tobbe. Jag blir arg och går fram till honom. Och då skallar han mig i pannan, säger Starfelt.

Gerzic är ångerfull för tilltaget.

- Det är han som söker upp mig. Skallningen är dåligt gjort av mig. Det där är jag för tio år sedan. Jag satte hela laget i så dålig sits. Jag är besviken på mig själv, säger han.

Flipperkula

Situationen blir matchavgörande. Bara några minuter senare kunde Giorgij Charaisjvili slå in 1–0 för Göteborg efter att bollen gått som en flipperkula mellan försvararna Daniel Björnkvist och Martin Lorentzon inne i Örebros straffområde.

Därefter kunde Örebro aldrig resa sig trots tappra försök att komma till avslut i andra halvleken. Närmast kom Filip Rogic med ett skott inifrån straffområdet med knappt tio minuter kvar. Men Erik Dahlin i Blåvittmålet var med på noterna.

- Spelarna gör ett fantastiskt bra jobb i andra halvlek. Jag känner en stolthet trots att vi förlorade, säger Örebros tränare Axel Kjäll.

Trots övertaget hade IFK svårt att få till flera mål. Inbytte Elias Omarsson kunde peta in 2–0 på tilläggstid sedan två Örebrobackar kolliderat. Kanske är det symptomatiskt för Göteborgarna som haft problem med målskyttet. Bara två lag i serien har gjort färre mål än IFK, BP med 8 och Sirius med 13.

Brandskattas

Under sommaren har Göteborg brandskattats. Pontus Dahlberg har lämnat för Watford, Sebastian Eriksson har gått till grekiska ligan och Gustav Engvall till Belgien. Också Mix Diskerud ryktas vara på väg bort. Han var avstängd i matchen mot Örebro. Tränaren Poya Asbaghi vill inte tala om nyförvärv.

- Den här gruppen visar att vi inte behöver prata om vad som finns därute. De som är här är kapabla nog att vinna. Därför är jag extra glad att vi kunde vinna i dag innan transferfönstret öppnar, säger han.

Men sportchefen Mats Gren vete att han en tuff uppgift framför sig.

- Vi har tappat flera spelare och det är möjligt att vi tappar Mix (Diskerud) nu också. Så det är ingen hemlighet att vi söker centralt, en mittfältare och kanske en anfallare.

Men några spelare vill Gren inte tala om.

- Det ryktas så mycket nu. Men det är så det är under "silly season", säger han muntert.

Transferfönstret öppnar den 15 juli, bara timmar efter slutsignalen. Publiksiffran 6 479 var för dagen inte mycket att skryta med även om det är semestertider och VM-bronsmatchen spelades på eftermiddagen.