Henrik von Eckermann, på stoet Lorielle 2, tog karriärens första seger i hästshowen i Friends arena och följde upp med en tredjeplats i fredagens andra klass.
Henrik von Eckermann, på stoet Lorielle 2, tog karriärens första seger i hästshowen i Friends arena och följde upp med en tredjeplats i fredagens andra klass.

Äntligen seger för von Eckermann i Friends

Henrik von Eckermann har försökt, försökt och försökt men det har varit som förgjort genom åren. Men så äntligen:

ANNONS
|

På Lorielle 2 kom den efterlängtade fullträffen i Sweden International Horse Show och den gladde honom verkligen.

Inte minst för att landslagsstjärnan och Lorielle är ett färskt ekipage.

- Jag har bara haft hästen i sex veckor ungefär, så den är ny i stallet, säger han om det tioåriga stoet som hamnat på anläggningen utanför Bonn, Tyskland.

ANNONS

Där har von Eckermann sedan två år sin bas.

Siktar på meetingpriset

Tanken är att verksamheten ska få ett rejält tillskott efter dagarna i Friends arena. Segern i showens inledande 1,40-hoppning gav cirka 15750 kronor men också värdefulla poäng i fajten om meetingpriset – går till den totalt bäste ryttaren – som är en bil.

Den här gången har han hästar med sig för att utmana om såväl meetingpriset som GP-titeln på söndag eftermiddag.

- Absolut. Tidigare har jag inte riktigt haft hästar till att vara med i den här klassen och de andra utan har fått dela upp det lite. Nu har jag två unga, fräscha hästar som jag kan rida tre dagar på och då är självklart meetingpriset i tankarna.

- Det är lång dit, men en bra början, säger han.

Svensk trio i topp

Von Eckermann hoppade redan som nummer två och de främsta hoten mot segern kom i slutet av startfältet. Allra sist ut var irländaren Bertram Allen, som genom åren vunnit sju bilar i showen.

ANNONS

- Jag var inte så nervös för honom eftersom jag visste att han inte skulle satsa i den här klassen. Det var Peder (Fredricson) jag kände mest oro för.

När Fredricson och Zaloubet var dryga 1,5 sekunder för långsamma återstod ytterligare ett hot, flickvännen Janika Sprunger.

- Henne har jag kontroll på, säger von Eckermann och skrattar.

Varpå han lägger till:

- Nej, jag måste säga att hon hoppade jättebra på den hästen. Den är bara sju år och det finns andra tävlingar för den.

Trea i 1,45-klassen

Malin Baryard Johnsson knep andraplatsen på Second Chance och Fredricson såg till att ordna en svensk trippel som trea.

ANNONS

Sent på fredagskvällen fyllde von Eckermann på med nya poäng i och med tredjeplatsen i 1,45-hoppningen. Samtidigt kvalade han in till söndagens Masters. Där får han sällskap av Irma Karlsson, tvåa i klassen och fyran Fredricson.

Brasilianaren Marlon Modolo Zanotelli vann klassen.

TT

ANNONS