Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Burnley och Chelseas spelare samlas för en tyst minut inför avspark.

Ägaren ombord på kraschad helikopter

Leicester Citys ägare Vichai Srivaddhanaprabha var ombord på sin helikopter när den kraschade, bekräftar klubben på sin hemsida. Förutom ägaren omkom ytterligare fyra personer i kraschen på lördagskvällen.

Polisen i Leicestershire meddelar att de fem dödsoffren i olyckan tros vara Srivaddhanaprabha, två av hans medarbetare, piloten och ytterligare en passagerare.

"Det är med djupaste beklagande och ett kollektivt brustet hjärta som vi bekräftar att vår ordförande Vichai Srivaddhanaprabha finns bland dem som tragiskt har mist sina liv på lördagskvällen när en helikopter med honom och fyra andra personer kraschade utanför King Power Stadium", heter det i klubbens uttalande.

Klubben offentliggör inga namn på de övriga fyra offren. Medieuppgifter om att Vichai Srivaddhanaprabhas dotter ska ha funnit med ombord har varken bekräftats eller dementerats.

Leicester City ställer in tisdagens ligamatch mot Southhampton och lägger ut en kondoleansbok vid hemmaarenan.

Utanför arenan har hundratals supportrar, inte bara till Leicester City, lämnat mängder av blommor och halsdukar. Vid förmiddagsmatchen mellan Burnley och Chelsea samlades spelarna för en tyst minut vid mittcirkeln.

"Försökte rädda piloten"

Helikoptern lyfte från fotbollsplanen på King Power Stadium omkring 30 minuter efter att Leicester mött West Ham på lördagskvällen. Vittnen berättar hur helikoptern drabbades av något fel med den bakre rotorn. Två poliser försökte att rädda de drabbade, men tvingades från den kraftiga branden.

"Jag såg helikoptern spinna", skriver vittnet Leo Bruka till TT.

Han hade varit och handlat och inte sett själva fotbollsmatchen. Han berättar att en polisbil med två poliser befann sig i närheten av olycksplatsen, en parkeringsplats.

"En av dem sprang rakt mot helikoptern och han hade någonting i sin hand. Jag tror att han försökte att rädda piloten, eller vem som nu befann sig därinne", skriver Leo Bruka.

Den andre polisen tog en brandsläckare för att försöka dämpa lågorna, men i stället exploderade vraket, och polismännen tvingades backa.

"Sedan exploderade det igen, det var en stor brand", uppger Bruka och fortsätter:

"Jag kunde känna hettan".

På en mobilfilm som Bruka publicerat syns en kraftig brand på en parkeringsplats, innan en polis vid platsen ber honom stänga av mobiltelefonen och säga "det finns människor i den", syftandes på helikoptern.

Arenan evakuerad

Miljardären och ägaren Vichai Srivaddhanaprabha brukar gå ombord på helikoptern och lyfta från fotbollsplanen efter varje hemmamatch, rapporterar BBC.

Ambulanser var där på två minuter från det första samtalet, skriver East Midlands ambulansservice på Twitter. Enligt brittiska medier tog det uppemot 20 minuter att släcka elden.

Arenan fick samtidigt evakueras på den skara som var kvar.

Leicesters damlag skulle spela seriematch på King Power Stadium på söndagen, men den har skjutits fram med anledning av olyckan.