Snart ska det vara varmt i hallarna

En vecka efter att skyddsombudet stängde idrottshallarna på Kattegattgymnasiet kan de vara igång igen.

ANNONS
|

HP skrev på onsdagenom hur kalla idrottshallar och kallvatten i duscharna i lokalerna på Skepparegatan fick skyddsombudet att agera och stoppa undervisningen.

Efter "åtskilliga mail" hade skyddsombudet fortfarande inte fått besked från arbetsgivaren om åtgärder eller tidsplan och då stängdes verksamheten ner efter en begäran efter en 6:6a- begäran enligt arbetsmiljölagen.

– Jag har fått några mail i den här frågan. Men har inte kunnat lämna några besked eftersom jag inte själv har haft några, säger Billy Björk, som i sin tur har haft kontakter med fastighetskontoret för att få problemen åtgärdade.

Under tisdagen utfördes reparationer. På torsdagen ska anläggningen provtryckas och om allt går som det ska är idrottshallarna i drift igen påfredag. Då kan de 1300 eleverna på Kattegattgymnasiet använda sina idrottshallar som vanligt igen, efter en veckas stängning.

ANNONS

När värmen inte fungerade ska det ha varit 15 grader i hallarna, så kallt att lärare och elever fick träna med ytterkläder på. Kylan ökar risken för skador under fysisk aktivitet, menade skyddsombudet för Lärarnas Riksförbund, som skrev en begäran till Arbetsmiljöverket om att stoppa användningen av idrottshallarna tills värmen var tillbaka på normal nivå.

Kattegattgymnasiets intendent Billy Björk förklarade i HP att det varit problem med installationen av fjärrvärme i de renoverade lokalerna vilket lett till att uppvärmningen inte har fungerat och inte heller varmvattnet till duscharna.

Att ett skyddsombud stoppar verksamheten hör kanske inte till vanligheterna. Men i det här fallet var alla inblandade överens om att inte använda hallarna förrän värmen var tillbaka, enligt gymnasiechef Susanna Härenstam.

– Det har varit en kommunikation, kommenterade gymnasiechefen i onsdagens HP.

En skola under renovering

Delar av Kattegattgymnasiet håller i dag till i lokaler på Skånegatan, under en renoveringsprocess med många turer, där det bland annat har varit tal om att flytta skolan.

I Femklöverns budget för 2016–2018 finns investeringen i Katte­gattgymnasiet, på befintlig plats vid Skepparegatan, med nytt budgettak på 450 miljoner kronor enligt alternativ ”Hybriden” där två tredjedelar rivs och byggs nytt och en tredjedel renoveras med beräknad inflyttning hösten 2019.

ANNONS