Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Andreas Wetter, odontologisk ansvarig på Smile Tandvård i Halmstad har jobbat med estetisk tandvård i 20 år.

Smile Tandvård skapar leenden i Halmstad

Nya tekniska framgångar och specialanpassad behandling gör det enklare att få det leende du önskar.

På Halmstads största privatklinik ute på Slottsmöllan tar man varje dag hand om Halmstadsbornas tänder. Det kan handla om en vanlig standardundersökning med förebyggande vård, stora behandlingar där hela bettet rekonstrueras eller estetiska behandlingar för att rätta till en sned tand eller bleka tänderna.
 
– Allas behov är väldigt olika, men det landar ofta i en önskan om att känna sig nöjd med sitt leende. En liten prick, en sned tand eller en fläck kan göra att någon inte vågar le. Vi gör allt vi kan för att hjälpa patienter att få det leende de är nöjda med, berättar Andreas Wetter, odontologisk ansvarig läkare på Smile i Halmstad.

Ny digital utveckling

Andreas Wetter berättar att under de senaste 20 åren som han har arbetat med estetisk tandvård har han upplevt förändringarna hos många människor på nära håll. Många patienter vars liv helt förändrats tack vare de förbättringar en estetisk behandling kan ge. Detta samtidigt som det skett en digital utveckling inom den estetiska tandvården.

– De senaste tre åren har det gått otroligt fort. Nu kan man scanna av tänderna och få en 3D-bild av hur det ser ut. Därefter kan vi med hjälp av bilden visa hur slutresultatet kan se ut. Innan vi ens har påbörjat behandlingen kan vi därför se det färdiga resultatet och vad som behöver åtgärdas. Detta gör vi tillsammans med patienten framför skärmen vilket gör att vi får mer möjlighet att engagera patienterna i sin vård, och nu kan vi verkligen se till så att patienterna är med på hela resan.

Smile Tandvård har lång erfarenhet och bred kompetens med estetisk tandvård.
Smile Tandvård har lång erfarenhet och bred kompetens med estetisk tandvård.

Det som tydligast hängt ihop med den digitala revolutionen inom den estetiska tandvården är utformandet av de osynliga tandställningarna. 

– Förr hade man den traditionella tandställningen, alltså rälsen. Men i många fall kan vi idag byta ut rälsen helt genom att använda en ”osynlig tandställning”. Med specialtillverkade genomskinliga skenor som patienten byter ut varje vecka under behandlingen, kan man reglera tänderna till önskad position. Ibland tar det ett halvår, ibland mer. Det beror på hur bettet är före behandlingen och hur mycket som ska justeras.

Metoden med osynlig tandställning är på kliniken i Halmstad vanlig, inte minst bland många unga vuxna som vill genomföra någon typ av estetisk tandreglering. 

– Vi har ju många otroligt duktiga tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor här på kliniken som arbetar med att förbättra människors leenden. Det är en otrolig styrka hos oss att ha en så pass stor bredd på vår kompetens, inte minst för att kunna hjälpas åt när det kommer till att planera hur en patient ska nå bästa resultat. Oavsett om det gäller den osynliga tandställningen, skalfasader eller tandblekningar.

Som Halmstads största privata tandvårdsklinik har Smile möjlighet att hjälpa patienter med precis vad de behöver hjälp med. Att hålla en otroligt hög nivå och att alltid vara professionella är nyckeln till framgång, menar Andreas.

– I stort sett alla säger till mig att de uppskattar vår klinik, att vi har korta väntetider och bra service. Till sist får jag väl bara säga att den som vill komma hit är välkommen att höra av sig! avslutar Anders Wetter.