Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Smile Tandvård i Halmstad erbjuder en trygg miljö för patienter

När coronapandemin blev ett faktum ställde Smile Tandvård i Halmstad snabbt om för att förbättra alla rutiner för att kunna försäkra patienterna om en trygg miljö.

Inne på Smiles klinik i Halmstad har mycket förändrats sedan utbrottet i mars. Men ändå inte, säger Andreas Wetter, Odontologiskt ansvarig tandläkare på Smile.

– Rent praktiskt så har det såklart påverkat kliniken, exempelvis så har vi ju haft färre patienter som är 70+, med tanke på de restriktioner som finns. Men på det stora hela har arbetet flutit på samtidigt som vi kämpat för att ta hand om och skydda våra patienter som behöver vård. Idag tar vi även emot patienter i riskgrupp och har bra skyddsrutiner för dem.

En av klinikens stora fördelar, menar Andreas är just dess storlek. Eftersom lokalerna är på över 1000 kvadratmeter, med 16 behandlingsrum och tre separata väntrum är det lätt att upprätthålla social distansering. Dessutom erbjuder kliniken gratis handsprit och munskydd till alla som kommer in, utöver det faktum att man dessutom ser till att ha längre tid mellan patienterna.

– Tandläkare är dessutom vana att jobba hygieniskt. Men även på den biten har vi gått all in och arbetar med visir, andningsskydd och så vidare. Personalen byter till exempel arbetskläder flera gånger om dagen, berättar Andreas. 

Tandvårdsrädslan späs på

Som tandläkare är Andreas van att på en daglig basis hantera de som är rädda för just tandvård. Tänder är ett känsligt ämne för många. Och det är viktigt att behandla varje människa individuellt. 

– Det är klart att det inte finns ett facit och en formel på hur man hanterar någon som är rädd. Alla är individer som har var sin egen historia som vi tillsammans med patienten löser. Men vi ser till att hjälpa alla – framförallt genom att bygga upp en långsiktig relation med patienten. Vi är väldigt måna om att man ska känna sig trygg hos oss.

Som en del av klinikens arbete för att skapa trygghet för patienterna ser Smile till att alltid ligga i framkant när det kommer till digitaliseringen inom tandvården och tandteknik. 

Andreas Wetter, odontologiskt ansvarig på Smile Tandvård
Andreas Wetter, odontologiskt ansvarig på Smile Tandvård

– Med hjälp av de digitala verktyg vi har i dag kan vi jobba med patienter på så många nya sätt. Att vi idag till exempel kan 3d-scanna en mun och sedan sida vid sida med patienten sitta och titta på en skärm tillsammans och gå igenom hur en behandling kommer förbättra munnen hjälper många att bli lugnare och tydligare förstå vad behandlingen kommer innebära. 

Även i coronatider har de digitala hjälpmedlen underlättat för tandläkarna hos Smile. 

– Ta till exempel våra patienter som genomgår en tandreglering, som behöver komma in och stämma av med oss någon gång i månaden. En del av dem mötena tar vi nu istället över telefon med videokonferenser, allt för att minska smittspridningen och riskerna som kan komma av att vara på platser med många runtomkring sig.