Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Robin Sjögren, Halmia.

Sjögren: ”Vi ska göra allt vi kan”

Han är ett av årets stora utropstecken i Halmia. Nu hoppas Robin Sjögren, 22, få kröna säsongen med kvalspel till superettan.

– Det ligger tyvärr inte i våra egna händer längre, men vi ska göra allt vi kan. Möjligheten finns där och den ska vi försöka ta, säger den snabbfotade högerbacken.

Tre saker måste uppfyllas i division 1-fotbollens sista omgång på lördagen för att Halmia ska kunna snuva Oddevold på andraplatsen, som betyder kval till superettan:

n1) Halmia måste vinna borta mot Trelleborgs FF, tabellfyran som föll bort ur kvaldiskussionen efter 1–1 mot Limhamn Bunkeflo i måndags.

n2) Oddevold måste förlora borta mot redan nedflyttningsklara Torslanda.

n3) Halmia måste skaffa sig en bättre målskillnad än Oddevold. Just nu har Halmia +13 och Oddevold +18.

– Jag hade ljugit om jag hade sagt att chanserna är bra. De möter Torslanda och det kanske inte är seriens bästa lag, om man säger så. Vi vet att Trelleborg är ett bra lag, men vi vet också att vi kan slå dem. Sedan får vi ösa in mål bara, säger Robin Sjögren.

Till Halmias fördel talar lagets starka höstform. Efter sommarsvackan med åtta matcher i rad utan seger, har man tabellraden 5–1–1 i de sju senaste kamperna.

– Vi spelar som ett lag och alla kämpar för varandra. Det är roligt, tycker Sjögren.

I de tre av de fem senaste matcherna har Halmia dessutom gjort fyra mål framåt. Mot Trelleborg saknas dock målfarlige Kamal Mustafa (avstängd).

Robin Sjögren har inte nätat i Halmiadressen hittills i år, men har legat bakom desto fler mål genom sina offensiva raider längs högerflanken.

Den förre HBK-lärlingen började säsongen på bänken, men är nu given i tränaren Peter Lindaus startelva.

– Robin har varit en av våra absolut bästa spelare i höst. Han har alltid varit snabb, men han har jobbat upp sin teknik väldigt mycket i år, mottagningarna och drivet med bollen, säger Lindau.

Ändå är högerbacksplatsen helt ny för Sjögren, som egentligen är yttermittfältare.

– I tidigare lag så har jag aldrig spelat ytterback, förklarar han.

– Min styrka är snabbheten, men i det spelsätt som vi har i Halmia så kan man utnyttja den på ett bra sätt. Vi har väldigt offensiva ytterbackar så jag trivs bra som ytterback.