Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Sise lämnar HBK

Joe Sise är förlorad för Halmstads BK. Men ersättaren kan redan vara på ingång. Liksom en förstärkning på mittfältet.

– Jag förvarnade HBK redan innan säsongen att jag ville byta klubb om chansen kom. Det känns som att det är dags för nästa steg nu, säger Joe vars kontrakt går ut i höst.

Men att denna klubb skulle vara Hansa Rostock i tyska Bundesliga 2 känner han inte till:

– Det stämmer inte alls. Jag blev lika paff jag när jag såg det och har inte varit i kontakt med någon därifrån.

Ännu mindre att Can Arikboga som uttalar sig i Bild-Zeitung skulle vara hans agent.

– Jag vet inte ens vem det är! Min agent heter Erdem och han har jag haft kontakt med sedan jag var 15 år.

Att Joe skulle välja Hansa Rostock som nu ligger nästjumbo i Bundesliga utan en enda seger på de inledande tio omgångarna talar också emot den gamla svenskklubben, där den forne HBK-aren Magnus Arvidsson hade stora framgångar.

Då talar mer för att den 21-årige anfallaren blir kvar i allsvenskan där det, enligt uppgift, ska finnas intresse från fyra, fem klubbar. Om det inte blir utlandet.

– Men jag vill ligga lågt och först slutföra säsongen med HBK innan jag tar något beslut.

– Och framför allt vill jag fokusera på att först bli helt frisk. Annars kan jag ju inte spela överhuvudtaget, påpekar Sise och avser skadeproblemen under säsongen, där en nerv i kläm i högerbenet har hämmat honom mest.

– Det är tråkigt att det skulle ta så lång tid innan jag fick veta vad som var fel. Men efter att jag har bytt sjukgymnast har jag fått behandling och är på gång, även om jag inte är hundra procent ännu.

Om, eller snarare när, Joe försvinner kan ersättaren finnas närmare än man anar, Falkenbergs FF:s skyttekung Mikael Boman.

– Vi tittar naturligtvis på en rad spelare och han är en av dem – inte minst eftersom jag känner honom både som spelare och människa. Men mer vill jag inte säga, säger HBK-tränaren Jens Gustafsson.

Med utgående kontrakt även för Mikael Rosén, Michael Görlitz, Anel Rashkaj och Marcus Olsson tittar HBK också på tänkbara mittfältsförstärkningar.

Kristianstads Joakim Karlsson har funnits med i bilden ett tag och i somras var BK Häckens Mohamed Ali Khan ett tänkbart lån, men då främst som mittback.

Nu kan, enligt vad HP-sporten erfar, klubbkompisen Peter Nyström vara ett annat av namnen när HBK är på jakt efter mittfältare som tillför längd och fysik i det småväxta laget. Nyström var med sina 195 centimeter och 89 kilo länge ordinarie, men har på slutet haft svårt att ta en ordinarie plats i det medaljjagande Hisingsgänget.

– Det som jag kan säga är att jag i mitt sätt att bygga laget vill ha minst en ”lärare”, en erfaren spelare, i varje lagdel som stöttar och utbildar de unga spelarna. Titta exempelvis på vad Michael Svensson har betytt för mittbacksspelet, påpekar Jens och tillägger:

– Och det jag kan lova alla är att HBK kommer att ha ett riktigt bra och slagkraftigt lag till 2012. Då är det viktigt att nyförvärven ger signaler till alla om att vi snabbt vill tillbaka till allsvenskan.