Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Serbisk-ortodox kyrka byggs på Fyllinge

Serbisk-ortodoxa församlingen har under en längre tid letat efter egna lokaler i Halmstad. Nu har kommunpolitikerna gett klartecken för ett kyrkbygge på Fyllinge.

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott har godkänt ett reservationsavtal med Serbisk-ortodoxa kyrkförsamlingen, Heliga moder Paraskeva. Detta innebär att en Serbisk-ortodox kyrka kommer att byggas på Fyllinge.

Församlingen, som hållit till i Immanuelskyrkan, har letat efter en tomt med närhet till bussförbindelser. Man har tidigare varit intresserade av fastigheten krubban 2, men den såldes till Halmstad pastorat.

- De har letat efter en ny hemvist ett längre tag. Därmed är vi glad att kunna presentera en lösning för dem. Det är en ganska stor församling som har en god verksamhet, kommenterar utskottets ordförande Henrik Oretorp (C).

Den aktuella tomten har en yta på cirka 1500 kvadratmeter och ligger vid Fyllinge centrum, mittemot Amadeuskliniken.

- Man kan ju tycka att det är synd att de inte är kvar här i stan, men vi har ingenting emot detta, säger Rose-Marie Edlund (S).

Församlingen har under reservationstiden rätt att köpa tomten för 420 000 kronor när byggnationen väl satts i gång.

Byggnaden ska kunna användas till den religiösa verksamheten samt församlingens ungdomsverksamhet. Det ska också finnas möjlighet till tillfällig övernattning.