Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Semestra på Rivieran i sommar?

Upplev Riveran - Den är närmare än du tror. Kullahalvön & Bjärehalvön har alla ingredienser för en äkta ”Rivierasemester”. Långa stränder, restauranger i sanden, bra shopping, ett myller av gårdsbutiker och vingårdar och magiska vyer – det är lite av det som Sveriges två halvöar här i Skåne bjuder på.

Välkommen till Sveriges Riviera. Två halvöar bjuder på 100 km lång kust, vita finkorniga sandstränder, klapperstenstränder, klippbad och kristallklart vatten. 

Skansenbadet vid hamnen i Båstad påminner om Södra Europas fartfyllda stränder, restauranger i sanden och strandpromenaden kantas av uteserveringar. Här finns en lång härlig sandstrand med utegym, beachvolleyplaner och möjlighet att hyra trampbåt, kajak och SUP. Kallbadhuset med bastu, jacuzzi och bad från bryggan ligger precis intill. Vill du njuta på en lite lugnare strand så är Bjärehalvöns sydkust perfekt, därifrån har du också en magisk utsikt över Kullaberg.

Ängelholms Havsbad erbjuder en sex kilometer lång sandstrand med mjuka klitter och böljande dynlandskap. En kort cykelväg genom Kronoskogen leder in till Ängelholms mysiga stadskärna där finner du shopping i det fria bland mysiga gator, pittoreska hus, modern arkitektur, unika småbutiker och välkända kedjor. 

Paddla kanot eller SUP på Rönne å som slingrar sig vackert genom stan och mynnar ut i Skäldervikens blå vatten.

Föredrar du klippbad är Kullahalvön perfekt för dig. Ta på dig vandringskängorna och ge dig ut på upptäcktsfärd efter en egen badvik längs med Kullabergs dramatiska kust. Klipporna vid Ablaham erbjuder hisnande dyk ner i kristallklart vatten och är en perfekt utgångspunkt för dyk. Härifrån kan du också ta dig ut på tumlarsafari med rib-båt för att spana efter den lilla tandvalen, men också se Kullabergs mäktiga klippor resa sig ur havet. Med Väderö trafiken kan du ta dig ut till Hallands Väderö och kolla in sälstammen på ca 1500 individer. Nytt för i år är en turbåt som tar dig mellan våra Två Halvöar.

Smakfullt för livsnjutaren

Med cykel eller bil tar du dig snabbt ut på landsbygden. Bland böljande åkrar, gula rapsfält och öppna hagar med betande djur hittar du många unika gårdsbutiker som säljer skörden från den egna gården och omgivningarna. Här kan du fylla cykelkorgen med lokalproducerade råvaror för kvällens middag. Vill du inte laga mat själv finns en mängd olika restauranger att välja mellan, allt från fransk bistro, italienska trattorior, spanska bodegas, men självklart också traditionella smaker från Skåne.  

I det kuperade, vackra och kustnära landskapet är det också perfekta förhållanden för vinodlingar och på våra Två Halvöar har vi fyra kommersiella vingårdar som gör vin i världsklass. På vingårdarna kan du träffa vinbönderna som entusiastisk berättar om sin passion och om hur vintillverkningen går till samtidigt som du får prova vinerna.